6 Tahun: Masih Setia Di Sini (^_^)

11:42:00 pm Yana Yani 26 Comments

Kalau bertembung dengan ex-colleague, mesti diorang akan tanya aku buat apa sekarang. Lepas tu bila dapat tahu aku masih setia di sini, diorang pelik.

Soalan paling susah nak jawab, "Enam tahun? Lama tu! Apa yang buat kau setia sangat dekat situ?"

Even family members aku sendiri pelik dengan keputusan aku untuk terus kekal di sini sebab diorang rasa aku boleh dapat better then this.

Bagi aku, aku suka balance life. Dekat sini gaji tak tinggi, bonus tak pernah dapat dan banyak benefits tak ada seperti company lain. Yang pasti aku bahagia!

Dalam dunia realiti, there is no such thing as perfect job! Mesti ada something pasal pekerjaan tu yang akan buat kita tak puas hati. Semua boleh jadi punca, bosses, colleague, workplace, salary etc.

Bila difikirkan macamana aku boleh kekal selama ni adalah kerana aku dah terlalu lama berada dalam comfort place. Belum tentu aku boleh survive kalau berada di tempat lain.

Buat masa sekarang aku lebih selesa di sini despite dari segala benda yang berlaku! (^_^)

---------------------------------------------

Besok colleague aku yang berbangsa Cina dah start bercuti. Tinggal aku seorang aje dekat office besok. Lagipun sebenarnya company ni ada 3 orang staff aje termasuk aku. Hehe!

So tadi kitorang posinglah kejab ambil mood Chinese New Year katanya. Padahal aku lebih rasa kepada mood nak bercuti. Hehe! Layankan ajelah kan!


Aku nampak gemuk pula dalam gambar ni. Entah-entah memang aku dah gemuk! Oh tidak! Tapi tak kisahlah gemuk ke tak, sekarang ni aku dah belajar terima kekurangan diri! Hehe!

Part paling best dapat angpau! Angpau kali ni adalah paling banyak pernah aku terima setakat ni. Paling rendah RM10 tapi time tu ada lebih dari 50 orang staff.

Projek kena terminated sebab tu tinggal 3 kerat ni aje dan aku yang paling senior! Hehe!


Seronok dapat angpau, mulalah aku pun berlagak macam orang kaya. Tekak menggatal nak makan benda yang mahal-mahal.

Melangkah penuh yakin aje ke sini tadi. Selalu tunduk aje setiap kali passed by. Hehe! Nanti tengah bulan, makan rotilah jawabnya! Hehe!


Colleague aku kata tahun ni adalah tahun kuda. Dia ada explained something pasal tahun kuda ni. Walau aku tak berapa nak faham apa yang dia bebelkan, tapi aku layankan aje.

Sambil tu dok snap gambar Pony yang memang ada dekat work station aku. Kata tahun kuda kan


So selamat bercuti kepada yang bercuti! Sesiapa yang ada perancangan nak balik kampung, berhati-hati di jalan raya ye. Penat berhenti! Tak lari kampung tu!
 

Anyway aku masih bekerja besok! Bosannya! Tapi tak mengapalah, aku boleh perasan jadi bos besok. Hehe! (^_^)

26 comments:

  1. betul kadang2 tempat yang kita selesa itu lebih senang kita kerja even gaji rendah & takde benefit lain yg mcm company lain. Tapi kerja dalam keadaan happy tu sebenarnya lebih seronok berbanding kerja dia tempat stress walau gaji tinggi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah cik lekit, gaji tinggi pun tak guna kalau stress memanjang
      so biarlah apa yang ada sekarang
      happy tu lebih penting dan boleh menjamin kualiti kerja
      cehwah! =)

      Delete
  2. setuju2.. happy lbh penting.. tp kalau dpt gaji tinggi + happy kira bonus la tue...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jarang nak jumpa tempat gitu yang wei
      hehe =)

      Delete
  3. Wang ringgit bukan segalanya. Kebahagiaan dan keselesaan itu lebih utama.
    Selamat bercuti... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya setuju tu BM!
      kebahagian adalah kunci kejayaan...hehe
      selamat bercuti BM =)

      Delete
  4. kelesaan yang paling utama... wahh untunglah dapat limau

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul!
      hehe...dapat 2 biji je pun

      Delete
  5. alolo ciannya..esok keje lagi yana ?..takpe cool je..:)
    tak best jugakkan yana..bior gaji mahal sekali pon..If the heart is not happy, is not comfortable going to do the job .. even a small salary joyful tu important betul tak ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni entry semalam kak, hari ni yang keja
      besok cuti! hehe

      tersangat betul kak! self satifaction is more important kan =)

      Delete
  6. selamat bercuti tau, mama cuti ke tak, sama gak... kerja tetap kerja.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai mama, saya pun cuti pun ada keja
      juga menanti dirumah...hehe

      Delete
  7. aman giler dapat duk office sorang-sorang kan?
    hehe.. =)

    ReplyDelete
  8. alahai... kesiannya kena keje... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...nak buat camne
      terpaksa! =)
      tapi dah cuti pun arini =)

      Delete
  9. Replies
    1. saya cuti kak
      hari khamis tu yang saya keja seseorang =)

      Delete
    2. kira OT ke tu sis...?hehehe..

      Delete
    3. OT lah sangat kak wei...hehe =)

      Delete
  10. Wah... seronoknya... Abak follow sni..hehe

    ReplyDelete
  11. Btl tue walaupun dpt gaji banyak tp hati tak senang tak best jugak nak keja kan..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah yang sebetulnya
      tak gunakan...yang penting HAPPY =)

      Delete

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...