Mari Sertai Carrie Junior Menggalakkan Gaya Hidup Aktif Dikalangan Kanak-Kanak

Mari Sertai Carrie Junior Menggalakkan Gaya Hidup Aktif Dikalangan Kanak-Kanak | Di dalam era dunia tanpa sempadan seperti hari ini, kemudahan teknologi secara tidak langsung telah mengambil alih interaksi ibu bapa dengan anak-anak. Kanak-kanak yang terdedah kepada teknologi lebih cenderung menjalani gaya hidup yang tidak aktif. Umum sedia maklum bahawa kanak-kanak secara semulajadi suka bermain yang secara tidak langsung menjadikan mereka aktif. Bermain memberikan peluang untuk mereka bersenam, sekaligus memastikan mereka kekal sihat dan membantu perkembangan fizikal mereka. Ia juga menggalakkan mereka memiliki imaginasi yang kreatif.

Dengan tagline "Bathtime is FUN", CARRIE JUNIOR mengajak kanak-kanak bermain ketika mandi. Untuk menjadikan ianya lebih menyeronokkan, ibu bapa juga boleh bermain bersama anak-anak. Melalui bermain, ia sekurang-kurangnya dapat menyediakan peluang untuk si manja belajar dalam pelbagai aspek pembangunan diri. Malahan ia juga menyediakan ruang untuk kanak-kanak mengukuhkan kemahiran fizikal mereka, menggilap kemahiran sosial dan emosi, serta meningkatkan perkembangan bahasa dan pertuturan. Disebabkan itu, CARRIE JUNIOR telah mencipta enam figura mainan comel yang dikenali sebagai ‘Sukan Ria’ bagi membantu perkembangan imaginasi dan minda kanak-kanak.

Mari Sertai Carrie Junior Menggalakkan Gaya Hidup Aktif Dikalangan Kanak-Kanak
Enam figura CARRIE JUNIOR Sukan Ria

CARRIE JUNIOR bukan sahaja sentiasa menggalakkan keseronokan masa mandi, ia juga turut menekankan amalan nilai murni di dalam interaksi semasa bermain dengan cara yang kreatif dan imaginatif. Sebanyak enam figura mainan comel yang direka khas untuk mencetuskan keriangan kepada kanak-kanak. Mereka terdiri daripada :-

1. CARRIE JUNIOR - si gajah yang gemar bermain bola sepak
2. SPEEDY TOMMY - si kura kura yang terpantas di atas trek larian
3. TUFFY TEDDY - si beruang yang paling kuat
4. DRIBBLY MINKY - si racoon yang mahir dalam sukan hoki
5. SMASHY MACKY - si monyet yang tangkas bermain ping pong
6. TROFI KEJOHANAN SUKAN

Mari Sertai Carrie Junior Menggalakkan Gaya Hidup Aktif Dikalangan Kanak-Kanak
Excited Afif dan Aisy bila dapat "Sukan Ria" board games

Setiap figura yang disebutkan di atas akan di bungkus pada setiap produk CARRIE JUNIOR bersaiz 700ml. Koleksi mainan baharu ini akan disembunyikan di dalam ‘ruangan rahsia’ yang akan menempatkan figura mainan ‘misteri’. Ia sekaligus akan menggalakkan kanak-kanak untuk meneroka, merangsang sifat ingin tahu dan memberikan mereka keseronokan. Dengan koleksi mainan CARRIE JUNIOR Sukan Ria, masa mandian si manja pasti akan menjadi satu pengembaraan yang menyeronokkan kerana ia dapat merangsang sisi kreatif dan imaginasi mereka.

Koleksi figura CARRIE JUNIOR & Buddies boleh didapati bersama mana-mana variasi CARRIE JUNIOR Baby Bath, CARRIE JUNIOR Baby Shampoo, CARRIE JUNIOR Baby Hair & Body Wash serta CARRIE JUNIOR Kids Shampoo yang bersaiz 700ml

Mari Sertai Carrie Junior Menggalakkan Gaya Hidup Aktif Dikalangan Kanak-Kanak
Bermain mampu menggilap kemahiran sosial dan emosi anak-anak

CARRIE JUNIOR merupakan rangkaian premium penjagaan diri bagi si manja yang juga membantu merapatkan hubungan ibu bapa dengan si manja melalui waktu mandian yang menyeronokkan. Malahan rekaan pembungkusan yang menarik dan berwarna warni membantu kanak-kanak mencetus imaginasi di dalam bilik mandi.

Rangkaian CARRIE JUNIOR diformulasikan dengan Fruito–E, kombinasi ekstrak buah semulajadi yang diperkaya dengan nutrient dan vitamin bagi membantu menyubur, melembap dan melindungi rambut serta kulit lembut si manja. Ia juga mempunyai bau buah-buahan yang digemari kanak-kanak. Rangkaian ini memberikan korang pelbagai pilihan wangian buah-buahan bagi memastikan si manja sentiasa berasa segar dan bersih sepanjang hari. Jangan tak tahu yang rangkaian diri bagi si manja yang bertindak membersih dengan lembut dan efektif ini sangat sesuai untuk kegunaan harian.

Mari Sertai Carrie Junior Menggalakkan Gaya Hidup Aktif Dikalangan Kanak-Kanak
CARRIE JUNIOR mempunyai bau buah-buahan yang digemari Aisy

Bagi pengguna beragama Islam, rest assured yang kesemua rangkaian Carrie Junior termasuklah Baby Bath, Baby Shampoo, Hair & Body Wash, Baby Powder, Baby Lotion & Baby Oil telah diiktiraf Halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). Untuk maklumat lanjut mengenai kesemua rangkaian produk CARRIE JUNIOR, korang boleh layari laman sesawang berikut :-


Secara Rasminya Menjadi Mama Kepada Tiga Anak

Secara Rasminya Menjadi Mama Kepada Tiga Anak | Lama sungguh tak menulis di blog DIARI SEORANG MAMA ni. Kalau ada tulis pun, entri berbentuk advertorial sahaja. Entri yang berbentuk personal memang dah agak berzaman YY tak tulis. Bukan sengaja tau. Kekangan masa disamping mood yang tenggelam timbul sejak di awal sehinggalah ke penghujung kehamilan adalah antara faktor yang menyebabkan YY menyepi. YY aktif aje di medium sosial lain. Cuma di blog ni agak payah sebab YY perlu menggunakan laptop atau PC untuk menulis. Tak reti nak gunakan telefon pintar. Ni pun kira faktor jugalah atau paling tepat, alasan! Haha!

YY juga nak maklumkan pada pembaca setia blog YY ni yang YY telah pun selamat melahirkan seorang anak lelaki pada 20/01/2018 yang lepas. Alhamdulillah, hari ini YY dah pun 25 hari menjalani tempoh "bertapa" bersama BabyHaris.

Secara Rasminya Menjadi Mama Kepada Tiga Anak
Hebahan mengenai kelahiran BabyHaris di akaun FB peribadi YY

Siapa sangka setelah sekian lama menanti, YY kini secara rasminya telah menjadi Mama kepada tiga orang permata hati. Secara rasminya dapat merasai sekali lagi nikmat memegang tangan halus dan menikmati bau yang sangat wangi dari insan kecil yang baru beberapa hari diberikan kepada YY. Sesuatu yang tidak diduga sebenarnya. Ikutkan dah pasrah yang mungkin DIA hanya berikan dua cahaya mata kepada YY dan MyChintaHati. Itupun dah bersyukur sangat sebab ada aje kenalan YY yang berpuluh tahun kahwin masih belum diberikan rezeki anak.

Semua tu kuasa YANG MAHA KUASA. Ada sebab kenapa ianya lambat mahupun cepat.

Secara Rasminya Menjadi Mama Kepada Tiga Anak
Nikmat memegang tangan halus

Anyway, orang kata kalau dah jadi Mak anak tiga ni, automatik dia jadi cun melecun! Orang katalahkan. Bukan YY kata. Betul ke tak tu, YY tak dapat pastikan. YY tukang kembang hidung aje bila ada orang kata camtu. Tapi YY rasa betullah. Sebab lately bila YY tengok cermin, YY rasa YY cun habis! Jangan jealous you all! Haha!

Sudah-sudahlah berangan YY weh! Now, back to dunia realiti, Insya ALLAH dengan terhasilnya blog entri hari ini, akan ada banyak entri berbentuk peribadi yang akan menyusul kemudian. YY memang ada banyak aje benda nak cerita dengan korang semua. Pengalaman mengandunglah, bersalinlah, berpantanglah, nak ngumpat orang tu lah, ngumpat orang ni lah. Pendek cerita, banyak weh! Cuma tu lah, kekangan masa. Entah kesampaian ke idak hasratnya tu. Haha! Lagipun bukan kerja mudah untuk Mama anak tiga ni nak switch on PC, pastu connect dengan Wi-Fi, pastu cari idea, cari gambar lagi, payah weh! Nampak tak alasan di situ? Jangan berzaman lagi baru nak update, udahlah ye YY. Insya ALLAH, tak. Korang doa-doakanlah ye. Haha!

Okaylah korang. Panjang sangat dah YY meraban ni. Kononnya tadi nak maklumkan YY dah bersalin aje. Tapi dia ter "corner" lipat ke tempat lain pula. Bertabahlah korang yang membaca ye. Apapun. semoga kita ketemu lagi di lain entryTill then, Assalamualaikum (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...