Wangian Terbaru Enchanteur Paris Petite Parfum Mesra Beg Tangan

8:21:00 am Yana Yani 5 Comments

Wangian Terbaru Enchanteur Paris Petite Parfum Mesra Beg Tangan | YY rasa semua pembaca blog Diari Seorang Mama sedia maklum yang jenama Enchanteur, pakar wangian dari Perancis, sering berusaha mencipta inovasi pada setiap barisan produk wangian mereka agar ianya sesuai digunakan dengan gaya hidup masa kini. Lebih-lebih lagi majoriti wanita gemar membawa wangian seperti Eau De Toilette (EDT) atau semburan wangian badan ke mana sahaja mereka pergi untuk merapikan semula wangian diri. Even YY pun termausk dalam golongan tu. Huhu!

Menyedari hakikat itu, Enchanteur memperkenalkan wangian terbaharu yang mesra beg tangan iaitu Enchanteur Paris Petite Parfum. Wangian dalam bentuk bebuli ini boleh didapati dalam saiz 9ml. Ia cukup kecil dan mudah dibawa ke mana sahaja.

Wangian Terbaru Enchanteur Paris Petite Parfum Mesra Beg Tangan
Rangkaian wangian Enchanteur Paris Petite Parfum

Rangkaian wangian ini merupakan inspirasi personaliti gadis-gadis Paris yang feminin namun penuh dengan tenaga dan sentiasa menyerlah. Enchanteur kemudiannya menterjemahkan personafikasi keempat-empat gadis ini pada pek pembungkusan yang menarik dengan empat variasi wangian. Antaranya dua aroma paling laris dari rangkaian Enchanteur Paris, iaitu Belle Amour dan Adore; serta wangian baharu iaitu Cheri dan Jolie yang lahir dari inspirasi trend bunga semasa.

Apa yang YY rasa menarik mengenai wangian Enchanteur Paris Petite Parfum ini adalah ianya dirumus khas tanpa alkohol. Maknanya pengguna beragama Islam seperti YY tak perlu rasa was-was kerana ianya sesuai dibawa ketika sembahyang tanpa perlu mencuci wangian tersebut. Tambahan pula, formulasi berasaskan minyak Enchanteur Paris Petite Parfum ini membolehkan aromanya tahan lebih lama.

Wangian Terbaru Enchanteur Paris Petite Parfum Mesra Beg Tangan
Anak dara YY cukup suka dengan wangian Enchanteur ni

Seperti yang korang sedia maklum, Enchanteur Paris Petite Parfum ini direka dengan aplikasi bebuli membolehkan pengaplikasian menjadi lebih pantas dan mudah pada bila-bila masa sepanjang hari. Cara penggunaan yang mudah ini secara tak langsung dapat membangkitkan deria seseorang secara halus disulami sentuhan keajaiban.

Dengan Enchanteur Paris Petite Parfum, korang akan sentiasa bersedia untuk mencipta saat penuh sensasi, di mana sahaja! Pembungkusan yang berbentuk kompak ini, cukup kecil untuk dimuatkan di dalam beg tangan korang kerana ianya sememangnya direka untuk kelihatan hampir sama dengan saiz gincu. Rekaannya juga mesra pesawat dan mudah dimuatkan di dalam beg kosmetik atau bagasi bimbit. Kini, kita sebagai wanita boleh membawa pelbagai wangian di dalam beg tangan tanpa perlu bimbang tentang lebihan ruang atau muatan. I like!

Rangkaian ini Enchanteur Paris Petite Parfum ini membolehkan para wanita meneroka kreativiti yang sememangnya ada pada diri mereka! Awesome bukan?

Wangian Terbaru Enchanteur Paris Petite Parfum Mesra Beg Tangan
Saiz yang kecil membolehkan ianya dibawa ke mana sahaja.

Antara empat wangian baharu Enchanteur Paris Petite Parfum adalah

Jolie (Lovely) –  Merupakan kombinasi keanggunan Rose, Honey dan Pear yang amat sesuai dengan personaliti wanita yang gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan, atau insan instimewa. Aroma lembut dengan bauan bunga amat sesuai digunakan untuk memberikan ‘mood’ tenang ketika bersama teman mahupun pasangan.

Cheri (Darling) – Wangian ini sesuai untuk korang yang berhati muda remaja. Ia mempunyai bauan yang enak dan manis untuk memastikan korang tersenyum sepanjang hari. Aroma Apple, Cherry Blossom dan Vanilla yang lazat ini mampu menyebarkan kegembiraan kepada orang-orang di sekeliling.

Belle Amour (Beautiful Love) – Ciptaan dari aroma yang menawan hasil campuran Apple Melon, Blackcurrant dan Pink Rose Paris ini amat sesuai dengan korang yang berpersonaliti romantis dan menawan. Daripada empat yang tersenarai, YY cukup suka dengan wangian yang ini.

Adore (Adorable) – Haruman ini mencetuskan kegembiraan, keyakinan dan daya tarikan yang abadi. Ia mengandungi sensasi aroma Wild Jasmine, Pink Mimosa dan Golden Pear sepadan dengan korang sukakan gaya elegan, anggun dan manis. Bau wangian yang ni pun, best juga.

Wangian Terbaru Enchanteur Paris Petite Parfum Mesra Beg Tangan
Walau saiznya kecil, tapi haruman wangian dia sangat memukau!

ENCHANTEUR adalah rangkaian wangian dan produk penjagaan badan berasaskan wangian berkualiti, mengikut peredaran masa yang berinspirasikan keunggulan haruman Perancis. Wangian ENCHANTEUR direka dengan unik untuk menghidupkan detik-detik romantis harian di setiap perjalanan percintaan seseorang wanita.

Penggunaan Enchanteur Paris Petite Parfum adalah cukup mudah. Korang hanya perlu aplikasikan wangian ini ke nadi pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Apa yang buat ianya bertambah menarik adalah harga dia yang affordable.

Rangkaian wangian Enchanteur Paris Petite Parfum ini boleh dimiliki pada harga RM9.90 untuk Semenanjung Malaysia dan RM10.40 bagi Sabah dan Sarawak. Korang boleh dapatkan rangkaian wangian Enchanteur Paris Petite Parfum ini di Watsons, Guadian, AEON Wellness, Mydin, The Store serta pasaraya dan pasar mini di seluruh negara. Kalau korang nak mengetahui maklumat lanjut mengenai Enchanteur ni, korang boleh layari laman sesawang berikut



5 dah komen (^_^):

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Sambutan Hari Lahir Aisy di Tabika KEMAS

5:28:00 pm Yana Yani 10 Comments

Sambutan Hari Lahir Aisy di Tabika KEMAS | YY dah memang lama rancang untuk buat sambutan hari lahir Aisy di tabika. In fact dari awal tahun YY dah semak kalendar walaupun birthday Aisy sebenarnya jatuh pada hujung tahun. Nampak tak sape yang lebih teruja di sini? Dah namanya Mama kan. Apa-apa berkaitan anak ni, memang dia punya level teruja tu semacam sikit. Haha! YY sebenarnya nak buat kenangan untuk Aisy di zaman tabika seperti mana Abang dia dulu. Ceh! Cover line! Haha! Anyway sambutan hari lahir Aisy terpaksa diadakan awal disebabkan birthday Aisy jatuh pada musim cuti sekolah.

Baca: Birthday Celebration Afif!

Sambutan Hari Lahir Aisy di Tabika KEMAS
Birthday girl yang macam cuak pun ye juga ni. Haha!

Untuk kek tu YY tempah dengan colleague YY. YY rasa macam senang sikit nak berurusan kalau dengan colleague. Yelah, dah kami satu office kan. Apa-apa senang nak cerita. Nanti dalam lain entry YY cerita pasal kek ni ye. Kalau rajinlah ye. Haha! So pagi tu, Aisy memang excited sangat. Biasanya, dialah manusia paling susah nak bangun pagi. Dalam rumah, Papa dia aje yang boleh kejutkan dia. Orang lain, termasuk YY kalau kejutkan, memang dia tak akan bangun walau dok spray air pada muka dia. Kalau dengan Papa dia, sebut nama aje dah terus bangun. Mengada tau.

Tapi hari tu, punyalah senang dia bangun pagi. Mandi pun tak buat perangai. Selalunya, macam-macam drama ada. Drama sedih ada, drama aksi ada, drawa lawak ada, pendek cerita, semua jenis drama lah ada! Tapi mungkin nak celebrate birthday punya pasal, dia sangat behave hari tu ditambah pula agaknya dengan rasa excited nak celebrate dengan kawan-kawan dia. YY pun jadi teruja dibuatnya. Haha!

Sambutan Hari Lahir Aisy di Tabika KEMAS
Agaknya time ni cikgu suruh tiup lilin kot. Kot lah kan. Haha!

Sampai aje sekolah, beria dia dok tolong YY angkat beg plastik yang mengandungi goodies bag. YY ni semenjak berbadan dua ni, kalau dah duduk, nak bangun tu sikit punya payah. Boleh pulak dak Aisy tu bising suruh YY cepat turun dari kereta. Sabar ajelah. Lepas tu dia terus berlari masuk ke dalam kelas. Tak salam peluk cium macam selalu dah. Punyalah excited katanya. Budak bertuah!

Apapun YY terharu bila cikgu dia sudi dok kongsi gambar-gambar ni dengan YY. Jadilah buat kenangan untuk Aisy di masa depan. Bukan semua orang dapat peluang macam dia rasa ni. Balik sekolah, bukan main excited dia bercerita macamana kawan-kawan dia nyanyikan lagu selamat hari lahir untuk dia. Tengok dia excited bercerita tu, memang priceless sangat. Tu lah tujuan YY buat semua ni untuk diorang adik-beradik. Pada usia camni, segala memori indah sudah mampu disimpan rapi. Harap dia juga tahu bahawa ini semua adalah tanda yang Mama dan Papa sayang pada dia.

Sambutan Hari Lahir Aisy di Tabika KEMAS
Bergambar kenangan dengan kawan-kawan sekelas

So begitulah cerita sambutan hari lahir Aisy di Tabika KEMAS. Tahun depan dia dah masuk darjah satu. Entah camnelah keadaannya. Dengan nak jadi kakak lagi. Ikutkan dia ni manja sangat sebenarnya. Kena marah sikit pun touching! Yelah, lama dia tak beradik. Enam tahun tu! Mana tak manjanya. Tup-tup, nak jadi Kakak dah. Harap-harap dia elok-elok ajelah nanti. Huhu!

Rasanya sampai di sini ajelah bebelan YY. Moga kita berjumpa di lain entry. Kalau rajinlah ye. Idea untuk menulis banyak aje sebenarnya. Tapi penyakit malas tu yang tinggi menggunung. Mungkin sebab tengah berbadan dua ni pun sebabnya. Atau mungkin alasan semata. Haha! Tapi disebabkan kemalasan tu, pageviews blog ni jatuh dengan sangat mendadak. Tapi lantaklah. YY dah malas nak fikir benda camtu. Menulis hanyalah sebagai satu hobi sampingan aje. Tak kuasa nak memberatkan fikiran dengan memikir pasal pageviews atau yang sewaktu dengannya. Semua tu perlukan effort. Disebalik effort, perlukan pengorbanan which YY dah tak mampu nak lakukan.

Okaylah korang. Assalamualaikum (^_^)

10 dah komen (^_^):

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Ohara Matsuri Kembali Lagi di CITTA Mall

5:30:00 pm Yana Yani 0 Comments

Ohara Matsuri Kembali Lagi di CITTA Mall | Penah dengar Ohara Matsuri? Tak pernah? Tak apa, meh dok dekat sikit, YY kasi explain pada korang. Ohara Matsuri ni merupakan satu festival perarakan tarian yang diadakan di bandar Kagoshima, Jepun. Perarakan ini diadakan pada setiap minggu pertama November selama dua hari berturut-turut. Ia kebiasaannya disertai ribuan penari professional dari pelbagai latar belakang. Khabarnya, semua orang dekat bandar tu turut terlibat pada setiap kali perarakan. Dengar pun dah YY boleh bayangkan dia punya level happening tu.

Di atas sambutan menggalakkan yang diterima pada tahun lalu, CITTA Mall dengan berbesar hati, sekali lagi menganjurkan Ohara Matsuri 2.0. Acara ini akan bermula esok, 2 November sehingga 5 November 2017. Ada banyak aktiviti menarik yang korang boleh sertai tau! Korang kena teruskan pembacaan kalau nak tahu.

Ohara Matsuri Kembali Lagi di CITTA Mall
Ohara Matsuri 2.0
Ohara Matsuri Kembali Lagi di CITTA Mall
Add caption

Bermula esok, ada pelbagai aktviti menarik yang korang boleh sertai. Kalau tengok aturcara di atas yang disediakan oleh CITTA Mall, memang padat dengan pelbagai aktiviti. Tinggal korang rajin dengan tak aje nak sertai. Haha!

Antara yang menarik perhatian YY adalah Sushi Rolling Workshop dan Children Bento Making Workshop. Dah nama pun Mama kan, of course benda-benda camni menarik perhatian. Especially bab belajar buat sushi tu. Kalau di Jepun, sushi ni merupakan nasi bercuka yang digabungkan dengan pelbagai jenis bahan lain seperti, makanan laut, sayur-sayuran dan juga buah-buahan.

Bento pula kalau mengikut kefahaman masyarakat kita, bekal makanan yang mengandungi makanan yang dihias cantik. At least itulah yang YY percaya selama ni. Haha! Tapi di Jepun, ia merupakan hidangan yang disediakan di dalam bekas makanan yang mengandungi hidangan makanan lengkap untuk sekali makan. So kalau nak belajar buat sushi dan bento, meh datang ke CITTA Mall!

Ohara Matsuri Kembali Lagi di CITTA Mall
Sushi Rolling Workshop

Bab mewarna ni, YY yakin semua kanak-kanak suka. Even anak-anak YY pun suka sangat mewarna. Dia punya suka sampai dinding rumah pun diorang boleh jadikan kanvas untuk mencurahkan idea seni diorang. Sabar ajelahkan. Anyway bersempena dengan Ohara Matsuri, CITTA Mall sangat berbesar hati menganjurkan pertandingan mewarna untuk kanak-kanak. Pelbagai hadiah menarik turut disediakan untuk para pemenang. So kalau korang rasa nak anak-anak korang sertai pertandingan ni, boleh isi borang melalui pautan yang YY sediakan di bawah

https://goo.gl/forms/FXWJ2tgsogUDRKGw2

Ohara Matsuri Kembali Lagi di CITTA Mall
Ohara Colouring Contest

Yang ni paling best pada YY. Bukan selalu boleh tengok pertandingan cosplay kan? 5 November ni nanti korang boleh tengok Ohara Cosplay Competition di CITTA Mall. Kalau nak jadi peserta pun boleh dan sangat digalakkan. Yang menariknya, semua orang boleh sertai tak kira kerakyatan dan juga umur. Tapi, ada tapi ye. Kalau korang di bawah umur 18 tahun, perlu dapatkan pengesahan dari ibu bapa atau penjaga beserta dokumen yang berkaitan. Hadiah berupa wang tunai dan barangan tajaan akan diberikan buat para pemenang. Nak sertai? Isi borang di pautan di bawah ye.

https://goo.gl/forms/X5qocScOsPsh1SYC2

Ohara Matsuri Kembali Lagi di CITTA Mall
Cosplay Competition
Ohara Matsuri Kembali Lagi di CITTA Mall
Cosplay Walkabout

Memang banyak aktiviti menarik yang bakal menanti korang bersempena Ohara Matsuri di CITTA Mall. Nak senaraikan pun, boleh lenguh tangan wohh! Haha! Ada Spicy Ramen Challenge, Japanese Tradisional Dance Workshop, Japanese Fusion Dance Workshop, Japanese Yukata Photo Op, Japanese Themed Arts and Crafts, Mini Japanese Street dan banyak lagi! Korang kena datang ke CITTA Mall baru boleh tahu betapa happening Ohara Matsuri 2.0 kali ni.

Ohara Matsuri Kembali Lagi di CITTA Mall
Japanese Fusion Dance Workshop

Dah panjang YY membebel ni, pastikan korang datang ke CITTA Mall bermula esok sehingga 5 November 2017 untuk mengalami sendiri keunikkan festival Ohara Matsuri. Maklumat lanjut mengenai festival ini boleh korang layari di pautan di bawah.

Ohara Matsuri 2.0 by CITTA Mall

Apa lagi korang, moh ler kita ke CITTA Mall!

0 dah komen (^_^):

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...