Apa? Dah Oktober?

2:18:00 pm Yana Yani 58 Comments

Apa? Dah Oktober?
Rasa macam baru aje semalam dok cite pasal September kan? Tetiba hari ni dah Oktober? Dia punya perasaan tu macam, oh really? Cepatnya masa berlalu.

Apa yang pasti, hidup perlu diteruskan. Time ni dah tak guna nak regret masa hak yang dah lepas tu.

Yang lepas biarlah lepas sebab memang tak boleh dah nak ubah kecuali korang ada mesin masa yang we are all know MUSTAHIL!

Segala suka duka yang telah dilalui, anggaplah sebagai kasih sayang DIA yang SATU kepada kita.

Sentiasa ucapkan Alahmdulillah untuk setiap kebahagian dan ucapkan Inalillah waina ilaihi rojiun untuk setiap kedukaan. Yakin yang ALLAH tahu apa yang terbaik buat kita.

Jangan juga lupa untuk hargai setiap apa yang dikurniakan kepada kita mahupun semua yang ada disekeliling kita. Kita tak akan tahu mungkin itu adalah yang terakhir bagi kita mahupun mereka.

Anyway dikesempatan ini YY nak ucapkan ribuan terima kasih buat semua pengunjung Diari Seorang Mama. Kunjungan korang amat bermakna bagi YY.

Tak kiralah sama ada korang memilih untuk menjadi silent reader atau meninggalkan jejak, korang semua adalah penyeri dan penyebab untuk YY teruskan langkah dalam dunia blogger ni.

Blog tanpa pengunjung ibarat makan nasi putih tanpa kicap. Tak sedap langsung! (^_^)

Apa? Dah Oktober?

Bulan lepas, YY hanya mampu published 12 entries aje atas pelbagai faktor yang kalau dicerita boleh jadi drama beratus episod. Bulan ni nak cuba lebihkan sikit.

Walau laptop sedang sakit, tak bermakna blog ni tak berupdate (^_^)

Disebabkan itu bagi menambahkan kerancakkan blog Diari Seorang Mama sepanjang Oktober ini, maka dengan ini YY umumkan bahawa semua nama di atas akan direview blognya.

Sebarang surat-menyurat atau rayuan tidak akan dilayan! Mu tunggu aku datang (^_^)

Cukup sampai di sini saja, relakan perpisahan ini, bersenang dan berduka, bertemu dan berpisah itu kehendakNYA jua (Eh, tetiba ternyanyi lagu Malek Ridzuan pula!)

Sape Malek Ridzuan? Entah! YY pun guna Google aje tadi. Hehe!

That's it
! Insya ALLAH kalau dipanjangkan umur, kita akan jumpa lagi di dalam entry yang seterusnya. Till we meet again, Assalamualaikum (^_^)

P/S - Insya ALLAH malam minggu nanti parent in law YY akan pulang setelah lebih sebulan mengerjakan Rukun Islam yang kelima di Tanah Suci Mekah. #feelingexcited

58 comments:

  1. Happy Oktober, YY. Moga yg baik2 dan indah2 sahaja bulan ni. Seronoknya nak sambut kepulangan mereka dari tanah suci :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya allah. saya juga harapkan benda yang sama tuk kak farah dan keluarga =)
      tulah pasalnya. malam besok. tak sabar =)

      Delete
  2. tu la sekejab je dah okt.. tahniah mereka yang rajin berkomen kat blog YY

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kan...sat lagi dah hujung tahun
      terima kasih juga untuk suria ye =)

      Delete
  3. Jarang dapat singgah sini dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mengapalah mar
      mar kan masih dalam pantang

      Delete
  4. masa yg berlalu xkan kembali.. sedar2 dah tua..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa memang tak akan kembali yunk
      moh kita sama-sama perbaiki diri untuk masa yang masih ada ni ye

      Delete
  5. Haha.. 12 entry tu lg banyak drp saya.. bulan oktober ya, dah datang bulan sesak nafas.. makin nk habis persekolahan 2015 ni mcm2 la urusan rasmi yang wajib dilaksanakan.. alahai nak lena malam pun takut, bimbang rugi masa yang ada.. ini pun kes nk kurangka n stress ni, terjah blog kawan2.. ramai pengomen setia tu, insyaAllah makin maju blog YY ni nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mengapalah cikgu AN, saya paham tugasan para guru ni
      kakak ipar saya juga guru di banting
      cumanya sekarang dia cuti berpantang
      tak mo stress ye. kena rehat cukup2
      bimbang datang masalah lain pula

      Delete
  6. eh...eh..tak sangka tercalon.thanks kak YY..selalu mai blog saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...bukan tercalon
      memang nama kamu ada kat situ =)
      mu tunggu akak datang ye =)

      Delete
  7. Tahniah buat mereka yg masuk carta meletop blog ni. So hujung minggu ni dah plan nak masak apa? Manalah tau bawak jubah merlip untuk menantu tersayang hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok kejap... kompius... menantu ke mertua okje? hehehe saja menyemak kat sini... mana tau boleh kena review bln Oktober oleh Yana... hahahahah

      Delete
    2. hehe..tak ada maknanya nak masak-masak OKje
      tak cukup rajin...hehe
      sape bawa jubah pada sape ni
      tapi MIL memang belikan banyak jubah tuk saya =)

      Delete
    3. hehe...saya pun confuse dibuatnya kak nora
      usaha tangga kejayaan kak =)

      Delete
  8. Tahniah kepada mereka pengomen tegar yang tersenarai di atas....
    Salam jumaat dari Bunda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. time reply ni dah isnin dah bunda
      sorry ye =)

      Delete
  9. sudah oktober...
    kurang 3 bulan nak abis 2015 hu hu hu :(

    ReplyDelete
  10. syukur alhamdulillah kita masih blh bernafas dan semoga Allah beri kita peluang utk terus bernafas ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betullah tu vee
      syukur alhamdulillah

      Delete
  11. Alamak. pasni turn kathyrbain.blogspot.com kena review lak kan? Larikkkk... tatutttt [ikut slang aisyah] :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...nak takut apanya kak
      saya pun tengah stuck nak review apa kat blog akak

      Delete
  12. Tahniah kepada semua pengomen September blog Yana... setuju dengan Yana... blog tanpa pengunjung ibarat makan nasi tak berkicap... heheheh kadang2 pengunjung pun antara penyebab kita bersemangat nak menulis... heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak? tu nak menggambarkan betapa pentingnya diorang ni
      tanpa sokongan pembaca, tak ke mana pun blog kita kan

      Delete
  13. Banyak benda yang tak tertunai lagi...pada azam 2015..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat lagi ni kalau nak laksanakan =)

      Delete
  14. rumah dah baru la ... terkejut bila buka nape header tak sama ... nice

    ReplyDelete
  15. 12 aje ke entri? Rasa macam dah penat mengomen tau kalau datang sini. Hahaha.... mana taknya, orang pesan suruh komen sikit-sikit tapi kita komen banyak-banyak sampai kena sound! Memanglah penatkan!

    Eh, eh, eh...YY kalau nak tahu, Dato Malek Ridzuan tu ada hubungan peribadi dengan keluarga MD tau. Silalah jangan mengumpat lebih-lebih. Oh, ya...sebarang surat menyurat untuk bertanya lebih lanjut tidak akan dilayan. Full stop. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye 12 entry aje sayang wei.
      tak apa. saya suka...tu tanda orang tu sayang sangat
      pada saya ni...hehe

      ye ke? ke tipu? surat menyurat tak layan
      mesej bertubi-tubi layan kan? hehe

      Delete
    2. Serius, betul! Tak tipulah.

      Erkk... lupa pulak!

      'Surat menyurat atau pertanyaan lanjut tidak akan dilayan!'

      Delete
    3. so dia ni ke yang MD cakap sedara artis dulu tu?
      abah saya sikit punay minat wei!
      sila mintakan autograph sambil buat mata terkelip-kelip =)

      Delete
    4. Bukan YY. Itu anak saudara saya. Saya ni kan, kan, kan... sepupu sepapat pernah jadi retis (suam-suam kuku), anak saudara jadi retis (glamour jugalah...) sebab itulah saya ni perahsantan memanjang. Takkanlah YY tak perasan sikap saya yang over ni? Hahaha!

      Delete
    5. adeh..pening cite MD ni tau
      ni kira sebenarnya nak kata orang lain punya sedara
      tapi sebab ada hubung kait tu, ngaku ajelah...gitu
      aduss...camtu saya pun sedara dengan siti nurhaliza
      nak cite susur hubung kait tu panjang
      tapi yang pasti memang ye...cer pandang muka saya
      sekali pandang persis siti kan...kan....kan =)

      Delete
    6. Kalau ya pun nak meroyan, janganlah pilih CT. Jauh tu, YY. Setakat sekampung sebandar tu tak boleh mengaku lagi tau ^_^

      La...betul! Memang anak saudara saya retis! Memang MR ni ada kaitan dengan keluarga saya 'melalui perkahwinan' okey ^_^ Memang betul dua sepupu saya dulu penyanyi dan juga seorang lagi di Singapura. Tak caya juga saya ni sedara mara retis tak tahulah nak kata apa dah....Hahaha!

      Oppss....terlepas cakap banyak pulak! Ni memang disengajakan ni suruh kita buka mulut!

      Delete
    7. eh2...mana jauh. dekat sangat hubungan kami ni
      saja malas cite dalam blog
      kang orang kata nak numpang nama...
      lagi glamour kang payah plak

      eleh...kalau takat cite camtu aje
      tak caya langsung saya
      cer sebut sape nama artis yang diperkatakan tu
      kot ada iras adik cute dengan bubbly abang
      barulah hati ini percaya

      kalau saya memang ada iras CT. confirm percaya kan

      Delete
  16. Erkkk...ada dalam senarai lah....hehehe...Tahniah juga buat pengomen setia yang lain. Kejap jer dah october kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada...sat na
      kita buat ikut from the top to the bottom ye =)

      Delete
  17. Semoga ukhwah antara kita berkekalan..

    ReplyDelete
  18. memangla pejam celik saja dah Oktober.. kejap sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...sat lagi tau2 aje dah tahun baru

      Delete
  19. Memang bulan September bulan yang mula busy dah.. Jarang blogwalking... Tahniah buat yang tersenarai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun sama lah cikgu mf
      mana yang sempat aje saya singgah
      kadang baca tapi tak drop komen pun

      Delete
  20. tahniah pada nama yang tersenarai tu! hehehe. ada bloggers yang kita kenal. meamng rajin singgah blog orang. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang kuat mereka tu
      akak pun tak sempat lagi terjah ke teratak mereka

      Delete
  21. 1 Oktober birthday adik Auni !!! Hahahha waktu berjalan begitu laju... alhamdulillah masih merasai Oktober... esok merasai Awal Muharram pulak insyaAllah... moga kita sentiasa dilindungi dari sebarang musibah kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? happy belated birthday buat adik auni ye
      alhamdulillah kita masih merasai menikmati udara di atas muka bumi ALLAH ni
      aaminn...

      Delete
  22. itulah..sekejap je kan..oklah tu, lya punya just post dlm 2-3 entri bulan lepas..teruk benor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...untuk ibu berkerjaya macam kita
      kadang memang payah nak bagi komitmen kan lya
      tak mengapa...janji ada juga update =)

      Delete
  23. oktober dlm kenangan ... my bonda pergi menghadap ilahi ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. inalillahi wainailaihi rojiun
      semoga arwah bonda vee ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman

      Delete
  24. ada blog review utk Top Commentar ke...jap nak baca ;p

    ReplyDelete

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...