2014 Yang Gorgeous! (^_^)

5:32:00 pm Yana Yani 52 Comments

Imej dari  www.kotepoke.org
Tak sangka hari ni kita dah memasuki hari kedua di 2015. Syukur Alhamdulillah kerana kita semua masih diberikan peluang untuk menikmati udara di atas muka bumi ALLAH SWT.

Pada YY 2014 tetap tahun yang gorgeous despite apa yang berlaku pada kehidupan peribadi YY mahupun Malaysia secara amnya seperti tragedi MH370, MH17 dan Banjir di Pantai Timur.

Banyak juga memori 2014 yang ditinggalkan di blog YY niTak lupa saat melayan keletah dan persoalan Afif yang boleh naik biul Mama dia dok memikirkan jawapan


Afif di Sesi Persekolahan 2014M juga tak banyak karenah jika dibandingkan dengan tahun yang sebelumnya. Mungkin dia dah mula boleh membiasakan diri.

Kemudian Afif terlibat pula dengan Ujian Penempatan Kelas Darjah Satu. Tak lupa juga saat pertama kalinya dalam hidup dia apabila Afif Dah Rongak!

Aisyah pula adalah seorang gadis cilik yang seperti biasa bikin havoc dalam kehidupan kami sekeluarga. Banyak juga cerita kelincahan dia yang pernah diceritakan.


Pun begitu naluri lembut seorang perempuan tetap ada dalam diri Aisyah walau ianya cukup jarang dipamerkan. Ianya terserlah Bila Aisy Jadi Mama

Tapi Aisyah sakit, ALLAH sahajalah yang tahu betapa susahnya hati YY sebagai seorang Mama menghadapi apatah lagi apabila Aisyah diserang Pneumonia Again

Hari ni di mana Aisyah discharged dari Hospital TAR Klang, kami dah kira officially berpindah. Pada bulan itu entries paling sikit YY keluarkan sebab Sibuk Sangat.

Azam YY tahun lepas untuk memandu kereta akhirnya terlaksana apabila Lesen D Berjaya Dimiliki. Sebelum tu YY hanya reti bawa basikal aje. Hehe!

Disamping itu persoalan Apakah Rasa Radioactive Iodine terjawab apabila YY selamat menjalani rawatan tersebut. Pun begitu melalui Hari-Hari Tanpa Afif dan Aisyah memang menyeksakan.

Tahun 2014 banyak juga tempat kami jelajah. Ada beberapa tempat baru yang YY dan keluarga jelajah seperti di Farm In The City, Kilang Coklat Beryl's dan Taman Tasik Perdana
Imej dari auliarahmawati90.blogspot.com

Kami juga sempat menjelajah kembali tempat yang sama untuk ke sekian kalinya tapi ianya tetap menyeronokkan seperti di Pulau Pinang dan Zoo Negara

Buku 2014 setebal 365 muka surat telah berjaya diharungi walau masih banyak yang perlu diperbaiki. Diharap buku 2015 juga mampu diharungi bah kan lebih baik dari 2014.

Diharap juga dengan pertambahan usia, YY makin sedar bahawa MATI itu pasti dan sentiasa mencari ruang untuk memperbaiki diri dan keimanan yang senipis kulit bawang.


52 comments:

  1. Replies
    1. selamat tahun baru untuk mar juga =)

      Delete
    2. Rajinnya YY buat review skali dgn back link untuk setiap cerita tu. Selamat tahun baru YY. Semoga tahun ini akan menambahkan lagi keceriaan YY dan keluarga.

      Delete
    3. hehe...terlebih rajin gamaknya
      time reply ni dah nak masuk bulan kedua 2015
      sorry lambat reply ye =)

      Delete
  2. moga 2015 membawa lebih keberkatan buat kita semua..insya Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye cikgu maria, saya juga mengharapkan begitu

      Delete
  3. Selamat mengharungi pengalaman baru di tahun baru ni YY. Moga kesusahan dapat diatasi dengan baik dan semoga kegembiraan sentiasa memdampingi YY dan keluarga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sweet komen dari cikgu AN ni
      terima kasih untuk kata-kata yang menarik untuk di baca tu =)

      Delete
  4. moga 2015 apa yang terisi adalah lebih baik dari yang sebelumnya

    ReplyDelete
  5. Puan Yana yani,

    Selamat Tahun Baru 2015. Semuga kekal berbahagia di sisi orang-orang yang tersayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pak mail!
      minta maaf belum sempat ke "teratak" pak mail
      apapun selamat tahun baru untuk pak mail juga ye
      aminnn

      Delete
  6. Tahun 2014. Banyak suka dan duka yang kita hadapi. Semoga tahun 2015 ini memberikan ceritera yang lebih baik untuk kita catatkan dalam buku 365 kita. Insha-Allah.

    Salam tahun baru YY \[^__^]

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu faarihin
      moga catatan pada tahun 2015 ni lebih baik
      selamat tahun baru ye =)

      Delete
  7. 2014 telah berlalu meninggalkan begitu banyak sekali kenangan utk dijadikan ingatan dan pedoman. Semoga 2015 ini akan memberi lebih kejayaan dan kebahagiaan buat YY sekeluarga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betullah BM, banyak kenangan yang telah ditinggalkan
      hari ni dah melangkah ke hari ketiga 2015, syukur alhamdulillah =)
      appaun terima kasih ye BM

      Delete
  8. Salam kenal tuan tanah.
    Selamat tahun baru...
    semoga apa yg dihajati akan dapat direalisasikan.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal! =)
      selamat tahun baru untuk cikgu BH juga =)

      Delete
  9. selamat tahun baru sis. moga 2015 lebih baik buat kitaaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun bari inani!
      insya ALLAH, itulah harapannya

      Delete
  10. Selamat tahun baru..
    Moga tahun 2015 membawa perkhabaran gembira setiap masa.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru
      terima kasih singgah sini ye

      Delete
  11. Kelakar pulak baca entry pasal Afif tu... he hehe...selamat tahun baru YY

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu wa! lama tak dengar berita
      saya pun lama tak menyinggah blog cikgu...hehe
      selamat tahun baru cikgu ye

      Delete
  12. Setiap insan pasti ada ujiannya tersendiri.
    memang tahun lepas banyak musibah melanda negara,yg tak kena ujian tu hanya mampu mendoakan.. harapnya tahun ni kita boleh atasi masalah berdasarkan pengalaman lalu .. pengalaman mengajar kita matang.. ^__*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALLAH uji kita sebab DIA sayang pada kita
      insya ALLAH, mudahan =)
      aminnn

      Delete
  13. Semoga tahun 2015 ini membawa sinar kejayaan yg lebih cemerlang buat YY sekeluarga... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  14. inshaAllah moga tahun 2015 ini akan membawa bersamanya sinar dan harapan dalam hidup yana sekeluarga,moga rezeki semakin bertambah,moga kebahagiaan juga terus berpanjangan..

    ReplyDelete
  15. 2014 meninggalkan kenangan y mdlm buat malaysia..

    dan buat diri lya sendiri... kenangan yang amat melukakan hati.. alhamdulillah..umur pnjang.. walaubagaimanapon... hingga ke saat ni, lya masih menanti kata kemaafan drp org y melanggar lya..

    semoga 2015 membawa seribu rahmat n lebih baik.. smoga segala urusan kita dipermudahkan..andai diuji lagi..smoga kita semua kuat n tabah mghadapinya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betullah kan lya
      sebenarnya ianya satu peringatan buat kita semua

      sampai sekarang dia masih tak minta maaf?
      keras sungguh hati dia. tak apa, kita doakan moga dia lembut hati

      saya doakan moga lya tabah ye
      lagipun lya memang tabah orangnya, bukan semua ada kekuatan seperti lya

      Delete
  16. Insya Allah kak. For the better 2015 hendak-Nya. Aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup! semoga segalanya berjalan lancar

      Delete
  17. kenang 2014 ada suka & duka.. semoga tahun 2015 ini akan lebih baik buat yana sekeluarga..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betullah farah
      saya harapkan yang sama buat farah dan keluarga

      Delete
  18. Wah....hebatnya entri ni YY....
    Dari pelbagai entri jadi satu entri jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...saya pun tak sangka
      main hentam aje tu

      Delete
  19. menarik isi entri ini
    digarap dgn penuh nukilan
    selamat taun baru buat yy :)
    smga buku 2015 diisi dgn seribu kenangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...ada-ada aje cik su
      manalah penuh nukilan, tapi tak dinafikanlah
      jenuh juga perah idea untuk terbitkan entry gini

      yup, selamat tahun baru cik su =)

      Delete
  20. selamat tahun baru YY...sorry baru nerkesempatan singgah sini n komen entry

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru mimi
      tak mengapa, saya tahu kamu busy =)

      Delete
  21. Alamak, dah lama mengomen baru teringat nak wish Selamat Tahun Baru 2015. Tak best pulak kalau tak wish di sini walau dah wish di sana *_* Eh, dahkan?

    Semoga tahun ni lebih baik berbanding dengan tahun yang lepas. Usia pun dah meningkat tua setahun walaupun dalam IC (lama) masih maintain baru 13 tahun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. di sini di sana, dah macam lag siti nurhaliza pula..hehe
      ye ye...kak ton a.k.a MD, selamat tahun baru

      hehe...usia memang meningkat tapi nak buat camne
      IC kata saya maintain 13 tahun.
      i know....susah terima hakikat tu kan kak ton
      tapi saya tetap muda dari kak ton! wahaha

      Delete
  22. Happy new year kak!
    selagi dalam januari still valid la kan. =D
    semoga tahun baru ni lebih baik bagi kita semua dari tahun sebelumnya.
    Macam2 kejadian dah 2014, jonlah kita topup iman kasi kuat sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...akak pun reply komen ni dah masuk bulan kedua 2015
      tak apalah dak? hehe
      insya ALLAH, itu yang kita semua harapkan

      Delete

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...