Maafkan Daku Sahabat (^_^)

10:03:00 am Yana Yani 44 Comments


Diharap semua yang membaca entry ni berada di dalam keadaan sihat sejahtera terutama buat semua rakan blogger yang tak putus-putus menjengah teratak YY yang agak lompong kebelakangan ni.

YY nak memohon maaf buat semua rakan blogger kerana belum berkesempatan membalas kunjungan. Nak kata sibuk tu tidak juga, YY bercuti sehingga Selesa depan.

Bukan juga masalah dengan line internet, tapi diri sendiri yang terasa kekosongan. Agak payah menzahirkan rasa kekosongan tu especially bila terpaksa terkurung begini.

Bersikap terlalu terbuka pun akan hanya menyakitkan diri sendiri sebab bukan semua melihat sesuatu perkara pada sudut yang sama. Lebih molek dipendam sahaja kan (^_^)

Oleh itu YY memohon maaf buat semua rakan blogger. Ini bukan soal boikot sesiapa ye Hainom OKJE. Apatah lagi menghilangkan diri ye MummyDearie.

Ada aje di sini dalam keadaan sihat sejahtera, cuma tu lah. Terasa kekosongan ditambah dengan kemalasan yang cukup tebal. Tu yang menjadikan ianya bertambah payah (^_^)

Ada juga berkunjung ke beberapa blog tapi YY membaca tanpa jiwa. Terasa tak adil pula jika mengomen tanpa memahami entry yang dihasilkan.

Once again YY memohon maaf. YY pasti akan sampai ke setiap teratak yang telah meninggalkan jejak di sini. Lambat dengan cepat aje. Nanti dah sampai, jangan terkejut pula tau. Hehe!

Oh, terima kasih buat semua kata-kata semangat yang ditinggalkan. YY amat hargainya (^_^)

Till we meet again, Assalamualaikum (^_^)


44 comments:

  1. singgah juga sini...takpe take ur time..kita pon sama YY oi

    ReplyDelete
  2. moga lepas ni semangat untuk berblog akan datang jua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya ALLAH sekarang ni tengah kumpulkan semua mood yang ada =)

      Delete
  3. kadang2 kita perlu berehat jugak.. saya pun ada hari mood malas nak baca blog pun ada jugak. kadang2 kita down dgn something pun kita akan hilang mood berblog atau berBW.. so, semua tu perlu rehat untuk kita bertenang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time jadi gini dalam tempoh 3 tahun berblogging
      payah juga nak stabilkan diri
      insya ALLAH lepas ni semuanya akan back to normal =)

      Delete
  4. nyanyi lagu kosong..kosong..najwa latif skit.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...ha'a lah cam lagu tu kan =)

      Delete
  5. T_T
    rindu la.
    takde orang terjah blog sy pastu komen panjang2.
    take ur time kak.
    sy pun takde mood sangat sekarang.
    rasa macam ke laut je nak blogging.
    blogwalking beberapa blog. Itu pun tak tinggal jejak
    sekadar baca je.

    Approve friend request sy di fb tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana! alahai...rindu ke?
      nanti akak terjah blog kamu ye
      insya allah semuanya akan kembali ke keadaan asal
      yup, dah lama approved =)

      Delete
  6. lelame nanti oke la tu sis...

    hehe biasalah tu, kdang2 hati kita kekosongan.
    yg kite sendri xtau cmne nak terangkan..

    ape pun take care... ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya allah sekarang dah temui kestabilan tu =)
      apapun terima kasih ye =)

      Delete
  7. relaks kan diri dan minda juga... semoga tenang kembali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, ketenangan sudah ditemui =)

      Delete
  8. Assalam..kathy datang jenguk entri GMBMians.. :)

    kathy tahu sebabnya.. mesti rindukan afif dan aisyah..tabahkan hati yer? jom wasap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam kak
      hehe, alhamdulillah dah bertepuk tampar dah dengan budak berdua tu
      ketenangan dah ditemui, akan kembali seperti biasa lepas ni

      Delete
  9. Sha pun lama tak berkunjung.... Lama sangat... harini je ada kelapangan... Take ur time sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...tak mengapa
      saya pun baru ni nak back to track =)

      Delete
  10. Macam sama jer...hu3
    Kebelakangan ini agak lembab nak BW... Ntah, tak tau kenapa. Hari ini gagahkan juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama ye
      kena semua dah kena jangkitan virus ni...hehe

      Delete
  11. tak pe yana.. take ur time..sama la kita.. farah pun lately nie busy sampai nak jenguk blog dan bw pn tak sempat..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...awat semua blogger kena benda sama ni
      musim ke ni? or virus malas sudah terkena pada semua? hehe

      Delete
  12. Perkara biasa bila jadi blogger..ada masa memang kita lebih suka off line..tak mau pening dengan dunia alam maya..selmat berehat dan bercuti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa ye diana? saya ni baru first tiem jadi gini
      insya allah dah back to normal =)

      Delete
  13. ambillah masa . wpun x tahu keadaan sebenarnya , sekiranya menyepkan diri itu boleh mengubat jiwa , lakukanlah . ada sesetengah perkara kita mmg x boleh nak kongsi dgn org sbb org mungkin x faham kenapa ... tabah lah ya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, insya allah lepas ni dah stabil semuanya
      nanti sampailah saya ke teratak vee plak ye

      Delete
  14. semoga semuanya baik2 saja ye yana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik-baik aje kak
      emosi terganggu sikit time tu...hehe

      Delete
  15. setiap orang ada alasan tersendiri ya.takpe, asalkan kita tahu apa kita buat dan tak biat benda yang berniat salah itu dah ok..saya pun makin kurang menulis. disebabkan tuntutan kerja satu, dan pada masa sama, ambil iktibar daripada banjir hari tu, jadi nak kurangkan masa di blog, gantikan masa tu dengan perkara yang boleh bawa kebahagian di dunia dan akhirat.. hihi,, tulis banyak pasal ni kang ada yang kata perasan ke mengada2 pulak.. tapi inilah alasan saya. setakat ni target nak menulis dalam 10 entry je sebulan. kalau ada lebih tu anggaplah mungkin mood elok dan masa yang sesuai.. biarlah kawan akan kurang menjenguk kalau saya tak aktif sangat.. lagipun motoif saya menulis sebab memang minat//

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pula dah malas letak target. ikut kelapangan
      nak kembali ke niat asal, menulis sebab anak-anak
      tapi kadang saya ni bercampur dengan cerita...hehe
      betullah kan cikgu AN, lain orang lain pendapat

      hanya kita yang tahu sape kita sebenarnya

      Delete
  16. ye la..faham..angin pasang surut blogger..mmg camni..ada msa mood down..

    ReplyDelete
    Replies
    1. percaya tak, selama berblogging, ini adalah pertama
      kali saya lalui? hehe

      Delete
  17. Ohhhh....nama mak di petik hihi.....
    Eh.....mcm org tu terasa rasa dgn satu entri mak jer haha.....
    Kalau rasa nak cerita mak sudi mendengarnya wahai cik YY.. .mai bisik telinga mak, jangan kasi MD dengar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...idaklah terasa OKje wei
      saya memang sibuk ni. tak nyempat nak terjah blog sesapa pun
      termasuklah jiran sebelah mak tu =)

      Delete
  18. Eh, rasa macam dah baca dan dah komen tapi takda pulak. Ni mesti kes baca lepas tu tutup komputer tak sempat komen. Dejavulah jawabnya....

    Yalah, YY ingatkan awak lama menghilang sebab terkurung mengenang nasib diri. Rupa-rupanya sibuk nak menyesuaikan diri sebagai mak budak sekolah ya :) Takpa, takpa, bila senang-senang nanti marilah kita berjemaah berborak. Sekarang ni belajarlah adjust your new lifestyle. Been there, done that, so kita pun faham *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...gitulah ceritanya MD wei
      memang susah rupanya kehidupan ni bila anak dah mula sekolah
      dia pun banyak benda belum mampu urus sendiri
      sikit-sikit mama dia cari, papa tak cari plak, menci tau

      tapi apart of that, tetap rasa bahagia =)
      nanti saya singgah ye, JANJI!

      Delete
  19. Macam ada yang tersirat tu :)
    Tengah sedih ke?
    Ermmm...saya pun tengah rasa perasaan tu.
    Cuma..ye lah...bila jadi ibu.. Kita akan jadi kuat demi anak2. Betul x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...adalah sikit
      yelah, setuju sangat
      jatuh pun, boleh bangun balik sebab anak-anak =)

      Delete

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...