Laptop Sakit Untuk Ke Sekian Kalinya

1:38:00 pm Yana Yani 52 Comments

Boleh pula time ada banyak cerita yang hendak dikongsikan, time tu jugalah laptop YY sakit untuk ke sekian kalinya. YY memang banyak bergantung pada laptop tu untuk menaip entry.

Laptop Sakit Untuk Ke Sekian KalinyaDekat situ jugalah terkandung berpuluh ribu gambar Afif dan Aisyah. Mujur juga dia sakit selepas siap YY buat photo book tempohari. Cuma rasa ralat tu tetap ada.

Ada juga banyak entry yang YY dah draft dekat situ yang belum sempat di transfer ke blog.

Alahai, sayang betullah! Tak tahu sakit dia kali ini boleh dirawat atau tidak.

Kali terakhir dia sakit, "doktor" dah pesan. Kalau sakit lagi, sila kebumikan ajelah sebab processor dia dah terlalu tua. Tak tahulah dia bergurau atau memang hakikat (^_^)

So berkemungkinan besar blog ni tidak akan berupdate untuk beberapa ketika. Bergantung kepada access yang YY perolehi untuk menaip entry. Macam sekarang rehat, balun office punya (^_^)

Dekat rumah ada satu lagi laptop milik MyChintaHati. Masalahnya dia punya guna Windows 8 yang agak susah pada YY sebab dah terbiasa guna Windows 7.

Lagipun dia conquer laptop tu untuk online business dia. By the time dia kata, "Nak guna, gunalah" dah lewat malam sangat. Dah lah YY perlukan berjam nak menaip satu entry aje.

Nasib badanlah kan.

Anyway YY rasa seronok sikit hari ini sebab dua hari menjelang Aidil Adha, pageviews di blog Diari Seorang Mama ni naik mendadak gara-gara Resepi Kek Coklat Moist Bakar.

Laptop Sakit Untuk Ke Sekian Kalinya


Jatuh dia lepas tu pun mendadak. Hehe! Tapi still dalam lingkungan kebiasaannya iaitu 1000 pageviews setiap hari. Alhamdulillah walau masih jauh berbanding orang lain.

Ianya tetap satu pencapaian yang boleh dibanggakan.

Rasanya cukup sampai sini ajelah bebelan YY untuk hari ini. Oh, kalau ada sesapa nak sponsor kos rawatan laptop YY, sangat dialu-alukan (sambil mata terkedip-kedip bajet comel)

Till we meet again, Assalamualaikum (^_^)

52 comments:

  1. alhamdulillah...saya pun pageviews taklah tinggi mana..bila lappy dah sakit...satu kerja pun boleh buat kan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? cam tipu aje...hehe

      tulah kan, sebab memang bergantung pada tu aje
      kalau ada yang lain tak apa juga

      Delete
  2. Pakai hp pun ok yy..moga masalah yang ditanggung yy dimudahkan Allah...amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah penah cuba kak yan
      tapi mata macam tak bestlah guna hp

      Delete
  3. Tingginya pengunjung yy..beribu ribu

    ReplyDelete
    Replies
    1. idaklah tinggi sangat kak yan
      ada yang lebih tinggi

      Delete
  4. perghh sakitnyaaa hati tuh di sini kalau banyak khazanah dalam laptop dan laptop pulak rosak! harap2 la boleh dapat balik gambar2 dan entri2 berharga tu ye hehehe

    btw good job.keep it up! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah pasalnya. rasa ralat betul
      dah jenis manusia nak menaip tak ada gambo tu rasa tak best =)
      insya allah gambo tu boleh diselamatkan sebab memang habit letak dalam Disk D

      Delete
  5. kak YY macam saya lah, taip satu entry sampai berejam..memang tak best kalau tak guna laptop or PC..semoga laptop kak YY sembuh..kalau tidak, terpaksalah mintak baru kat cik abang..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...sama ye? akak memang gitu lah yunk
      tak reti nak buat sekejab. kadang sebab upload gambo tu yang buat lama
      tapi memang confirm lama untuk satu entry. paling kejab pun sejam

      uishh, ketar lutut nak minta baru
      cakap rosak pun bertubi-tubi kena soal siasat...hehe

      Delete
  6. bila laptop sakit susah nak buat kerja.. alhamdulillah, tinggi tu pageview..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah aiza. saya memang bergantung pada laptop tu buat entry di blog ni
      takdelah aiza, sikit aje tu
      saja nak bagi semangat pada diri sendiri =)

      Delete
    2. Semoga yana terus success.. ;)

      Delete
  7. Memang bengang kalau dah jadi macam tu. Sabo aje lah sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bengang sangat kak
      time saya tengah ada idea banyak pula tu dia rosak
      memang tengah sabo kak, idak jadi the hulk dah...hehe

      Delete
  8. sama la kita..laptop sakit..mujur ada komputer suami..memang tak best guna brang orang..kan??tak serasi dengan jiwa..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betullah diana
      walau suami sendiri punya, tapi tetap lain rasa dia
      lagipun kita dah biasa guna sendiri punya
      segala software untuk blog memang ada, guna dia punya...kekoklah jawabnya =)

      Delete
  9. sabar aje la YY.
    yes. tanpa laptop sendiri, x selesa :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kan aida
      susah nak buat apa-apa

      Delete
  10. haaa ape lagi yana...pi jenguk2 nuffnang tu..bape ade dlm akaun...leh rembat laptop baru plak ekekeekekekeek.....masak kan kalo laptop buat hal...mcm lieya ni kat o pis dah kene block blog...penin gak nak update...mujur pandai cilok2 leh le update heheeheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah berzaman tak jenguk nuffnang tu lieya
      last tengok tak sampai 50 pun...jadi maleh nak tengok dah...hehe
      tulah...susah sikit nak up entry sebab semua gambar dalam laptop
      kalau opis ni, time rehat ajelah...tapi tak sempat juga...hehe

      Delete
  11. Wahhhh.....tingginya pageview ....Tahniah yek...
    Laptop lama okje tu pun dah tak leh on YY.... la ni guna mini laptop nak cantikkan entri. Tulis entri pakai hp....senang sikit nak transfer gambo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. idaklah tinggi sangat OKje wei...bolehlah tuk blog cam saya ni
      tu yang sakit hati tu OKje
      saya nak guna hp tak reti...lagipun size yang jadi masalah
      kalau guna laptop...puas hati! hehe

      Delete
  12. salam..


    my lappy pun buat hal.. tak leh nak upload gambar.. tak tau kenapa.. so sad sebab semangat tinggi tiba2 drop sebab kan tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumussalam
      tu lah pasalnya. bebenda camni buat semangat pun down kan
      tapi tak apalah, mana tau ada kebaikan disebalik semua ni =)

      Delete
  13. Kan doktor dah nasihatkan kalau sakit lagi tak payah berubat, makanya tak payahlah nak buat-buat muka comel YY ^_^ Nanti kalau ada rezeki lebih, belilah baru aje... Beli sendiri yerkkkkkk.... Hahaha!

    So sebab laptop sakit ni aktiviti blogging tergendala ke apa ni? Susahlah hati ni kalau budak 13 tahun bercuti berblogging gitu. Takda sapa dah kita nak menyakat sambil gelak-gelak jahat! Itu tak termasuk dengan kes saling rindu merindui separuh nyawa lagikan. Hai, ngaku ajelah awak pun rindu kat kita walaupun tak mahu mengaku takut jatuh air muka. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. uishh...jangan give up! hehe
      kita bawa dulu jumpa doktor...kalau dia kata, "maaf, tak dapat diselamatkan"
      barulah saya dengan syahdu syahdan kebumikan dia
      pastu buat tabung derma kilat...kot ada murah hati nak bagi saya laptop
      kalau tak ada juga...baru cari besan to be. jangan nak kedekut ye besan to be

      nak kata tergendala tu idak jugalah
      cuma tak best tulis entry tak ada gambo...hehe
      kita tak kata cuti BW...blog ni aje tak berupdate
      rumah orang tu kita tetap serang...lagilah tak entry ni
      baru buat rumah kedua kat sana nanti...mu tunggu aku sampai aaa =)

      Delete
    2. Penat dah weyh tunggu kisah laptop ni. Takda pun WA kata dah tak dapat diselamatkan lagi dah! Ni kira ada peluanglah yerk walaupun setakat 5% aje ^_^ Eh, kita tak kisah kalau nak bawa pi jumpa doktor! Kalau doktor kata ada peluang lagi, selamatlahkan takda yang datang mengendeng bermanja-manja tanpa sebab. Hahaha....

      Biasanya kalau rumah lepas buat reno ni memang rajin mengemas lain macam walaupun banyak halangannya, ya tak? ^_^

      Delete
  14. suruh tukar baru kot YY
    saya makin menurun

    ReplyDelete
  15. Alahai ... Susahkan klu laptop rosak ... Dah ler segala mende dlm tu ... Sabo eak ... Sabo ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangatlah tu hani
      paling sayang gambo lah
      banyak sangat gambo bebudak dalam tu
      tapi tak risau sangat sebab save dalam D. cuma takut tak boleh dibaiki

      Delete
  16. kalaulah ipad tu yana tak jual ... heheheee ... blh gak cilok kat office .

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak berapa suka pakai benda kecik2 ni vee
      mata tak berapa best
      lagipun tak ngapelah...adalah rezeki kemudian hari..hehe

      Delete
  17. InsyaAllah, biasanya kat dalam memori tu akan dapat diselamatkan, tapi bagitau yg nak repair tu selamatkan semua data sebelum reboot.
    Wah! Kalau dah dapat 1K purata setiap hari tu dah amat bagus! Tahniah... akan datang naik lagilah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak bimbang pasal memori sebab saya dah alami sebelum ni
      dah ambil langkah precaution dah
      apapun tima kasih berkongsi info ye BM
      bagus ye BM? nak kena garapkan lagi...
      jalan nampak dah =)

      Delete
  18. kira banyaklah tu 1000, akak ni tak cecah 100 pun ahaha... lepas ni beli yang barulah yana

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dulu pun gitu kak
      tak apa...nanti ramai juga pengunjung akak =)

      Delete
  19. Semoga laptop YY cepat sembuh ye,...adehhh tetiba nak makan kek chocolate moist ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah-mudahan
      memang harap boleh dibaik pulih
      saya pun lama dah tak buat...hehe

      Delete
  20. kalau laptop sakit memang sengsara la yana... Aduhai... bertabah la.. kalau masalah processor mmg tak boleh buat apa la... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah pasalnya kak. sebab kita banyak bergantung pada dia kan
      ni sekarang ni cam tergantung banyak kerja juga dibuatnya
      hopefully okaylah lepas ni

      Delete
  21. aduhai.. memang boleh stress yang amat kalo gini..
    laptop hp and camera.. sngt penting bg CT.. kalo prob memang resah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dua benda aje yang buat stress
      laptop dengan kamera
      sebab dua benda u guna tuk blogging =)

      Delete
  22. Dah berapa lama sy berblog guna mobile je... Tak boleh nak pegang mouse dah sekarang ni... Ada je yang datang menolong nanti.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak pandailah cikgu MF
      mungkin dah terbiasa guna screen besa gamaknya

      Delete
  23. tahniah! pageviews mendadak naik :D bukan senang nak dapa tnggi macam tu. mmg resepi naik cepat PV

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak adalah banyak sangat rasanya
      tapi alhamdulillah...pencapaian yang blh dibanggakan

      Delete
  24. dah lama x cek pageviews...

    kita ciput ajer kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apalah lya
      janji minat kita sama dalam dunia blogger ni =)

      Delete

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...