Syawal 1434H: Hari Ketiga (^_^)

11:37:00 pm Yana Yani 8 Comments

Walaupun raya tinggal berbalance beberapa hari lagi, aku tetap nak post entry pasal raya ni. Hehe!

Kalau sebelum ni aku cerita yang kitorang sibuk dok bakar lemang, kali ni aku nak cerita  keseronokan kami beraya dan juga merupakan hari terakhir kami di Kampung Temperah, Kuala Lipis, Pahang.

Anyway pada sesiapa yang belum berkesempatan nak baca entry sebelum ni, klik sini ye.

Let's continue to the story! (^_^)

Sebelum nak pergi terjah rumah orang, kita posing dulu!
My beloved family! Afif tak ada dalam gambar. Bosan asyik bergambar aje katanya
Saja nak tayang anak dara aku. Hehe!
Muka-muka excited nak duit raya. Tapi macam Mama aje yang over! Hehe!
Kami beraya dalam hutan. Korang ada? Time ni kitorang nak pergi beraya ke rumah sepupu-sepupu Mak
Punyalah sedap anak dara aku makan, sampai macam tu duduknya. Alahai Aisy!
Orang lain pergi beraya dapat duit raya. Aku dapat petai! Korang ada? Hehe! By the way, terima kasih to Pak Itam Ye atas kemurahan hati! Lain kali hulur-hulur lagi ye. Hehe!
Rombongan keluarga Wak Saruli dengan Wak Sabri nak terjah ke rumah seterusnya. Let's go!
Rambutan muda tu bebudak oi! Eh, camne petai aku ada kat tangan korang pulak ni?
Afif dengan pakcik dan makcik dia a.k.a sepupu Mama tengah pose disebelah meriam! Time ni dekat rumah makcik Mak a.k.a pangkat Atuk pada aku a.k.a pangkat moyang pada Afif dan Aisy
Apa motif laki bini ni buat muka camtu? By the way Angah, pandai ko control jelita ye. Ni dekat rumah Atuk Acik. Malangnya dia tak ada dekat rumah!
Afif dekat kampung asyik dok panjat pokok aje. Hebat katanya!
Time to say goodbye! Wei, korang buat iklan ubat gigi ke apa?
Buah hati Mama dan Papa
Kami dah ready nak balik ke Klang! Begitulah berakhirnya sambutan raya kami sekeluarga di Kampung Temperah, Kuala Lipis, Pahang Darul Makmur

Insya Allah esok aku akan sambung cerita terakhir aku tentang raya kali ni. This time giliran beraya disebelah keluarga mentua pula di Kampung Sungai Serdang, Kapar, Selangor.

Tunggu tau! (^_^)

8 comments:

  1. petai tu sgt segar, trus rs nk masak sambal ikan bilis cmpr petai....

    ReplyDelete
  2. seronoknyer beraya kat kampung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti...wajib blk kmpg time raya ni =)

      Delete
  3. jalan banyak hutan ni macam kampung sebelah mak mertua saya kat Batu Gajah perak. Tapi mak mertua dah lama tinggal kampung. Dok KL sejak umur 13 tahun kata dia.. tp kampung dia raya last year balik memang jalan kiri kanan hutan. nak jumpa rumah orang kampung kena masuk dalam sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sni pun camtu cik suria...jauh kedalm bru jumpa rumah org

      Delete
  4. dah tak brapa meriah lepas nenek meninggal..dulu lagi meriah...tp time tu, org ni tak pndai nk berblog2 n bposing ank-branak lagi..hehehe...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat camne...yang hdp pasti akan pergi
      wei...bab posing2 aku memang hebat sejak dr dulu k..
      jgn jelous =)

      Delete

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...