Sibuk Sangat! (^_^)

6:04:00 pm Yana Yani 26 Comments

Rasa macam dah lama tak berupdate blog aku. Tak berkesempatan nak update blog ni disebabkan kesibukan yang boleh dikatakan tahap melampau. Hehe!

Hari ni cubalah update kejab kot nanti ada yang rindu-rinduan. Cehwah, ada ke yang rindu? (^_^)

Kesibukan yang pertama adalah tanggungjawab sebagai seorang pekerja yang kononnya berhemah. Hehe!

Lagipun staff dah tak ramai. Tinggal berapa kerat aje. Tapi kerja tetap sama banyak macam time staff banyak.

Tinggi menimbun! Mau tak sibuk? Tak menang tangan dibuatnya. Bila kerja dah banyak, mulalah berangan.

Kot lah lembut hati Puan Bos nak bagi gaji naik. Tak pun bagi ler bonus 6 bulan.

Raya dah dekat ni, masyuk kalau dapat! Hehe! Tapi mimpilah Yana oi!

Kesibukan kedua pula kami dalam proses berpindah rumah. Target sebelum bulan Ramadhan dah ada di rumah baru. Boleh berpuasa dekat rumah baru. Hehe!

So banyaklah barang dok angkut sikit-sikit ke rumah baru. Mujur jarak dengan rumah baru lebih kurang 10 minit perjalanan aje.

Air-cond dah cabut, pasang dekat rumah sana. Cuaca pula panas semacam kebelakangan ni.

Rasa menyesal pula dok cabut awal air-cond tu. Dah malam nak tidur berkipas dengan tangan. Hehe!

Piring UFO Astro pun dah cabut. Encik suami bising sebab dia tak dapat tengok World Cup.

Dia sebut gitu baru aku teringat. Padahal aku ni cukup giler dengan World Cup satu ketika dulu. Korang sebut ajelah siapa pemain dari macam-macam negara. Hafal tu!

Kesibukan sekarang dah buat aku tak mampu mengikuti World Cup. Nanti kalau ada masa aku cerita pasal zaman aku giler dengan World Cup ni ye (^_^)

Aku rasa tu ajelah bebelan aku hari. Pengubat rindu buat sesiapa yang rindu. Hehe! Tak tahulah bila lagi berkesempatan nak update lagi.

Blog korang, kalau ada kesempatan aku terjah ye.

Apapun take care korang ye.

Assalamualaikum (^_^)

26 comments:

  1. tak per , blh tgk world cup kat lappy ... mmg panas sekarang nih ... tak sabar nak tgk hiasan rumah baru yana nih ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...line internet pun cam siput aje
      nak tengok bola, tersangkut-sangkut...hehe
      kan...cuaca panas

      nanti berkesempatan saya update ye
      tak ada apa yang istimewa pun
      pakai semua yang sedia ada =)

      Delete
  2. Patut lama tak update.selalu tengok bloglist tapi blog sis tak naik2.sama kita gila world cup.hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...sibuklah kak
      yeke? sep sikit...tapi saya dulu aje
      sekarang dah kuranglah

      Delete
  3. Biasalah tu.. mmg kdg2 perlu utamakan perkara yg lebih penting. Semoga dilancarkan segalanya ye Yana.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...mekacih en khir
      saya memang mengharapkan semuanya dipermudahkan =)

      Delete
  4. world cup nk start wooo...remote en.suami pegang lor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah startlah mar, hari ni!
      tak apalah, dia pegang malam aje...kasi can ye =)

      Delete
  5. ooo yana tgh busy pindah rumah yeak...aduhh mesti penat kan...tapi nasib baik yana pindah sembelum puasa...kalo tak letih tuh...

    tu lee...bende last lieya buat mase pindah umah aritu pindahkan ekon leee heheeheh sbb tak sanggup tdo panas heheehhhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru aje settle lieya! adeh memang penat giler!
      tapi alhamdulillah dah siap dah walau belum betul sangat lagi =)

      Delete
  6. xpe, Yana... Perlu dahulukan mana yang penting dulu... dah mula angkut barang pindah ye... Proses nak pindah boleh tahan juga... mau berminggu penatnya nanti... Elok juga sebelum menjelang bulan puasa nih... K, take care... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang penat kak nurul
      ni alhmadulillah lah, settle dah sikit =)

      Delete
  7. Huhuhu saya pun rasanya dah berkurun xupdate blog... anak2 cuti ni lg x terblog!!! Tak menang tgn melayan dorang... keletihan juga jadinya...

    Moga dpt la merasa berpuasa di rumah baru ye yana... mesti lebih seronok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe samalah kita kak
      keluarga perlu menjadi keutamaan =)

      insya ALLAH dapat;ah puasa rumah baru =)

      Delete
  8. moga dipermudahkan.. bestnya dh nk dok umah sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih
      alhamdulillah, rezeki anak-anak =)

      Delete
  9. sibuk sangat nampaknya yana ni...apapun terima kasih dlm sibuk2 sempat juga jenguk blog akak ye.

    walapon sibuk jgn lupa...kesihatan diri perlu dijaga ye,dgn cuaca panas skrg ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni belum berkesempatan lagi kak nak ke blog akak =)
      terima kasih kak, sweetlah akak ni =)

      Delete
  10. Wah nak pindah rumahlah yeh....Bestnya bestnya...
    Insyaallah dapatlah pose kat rumah baru tu...tau tak sabar nak makan kat dapur baru guna meja barukan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah selamat pindah pun okje
      insya ALLAH dapatlah posa kali ni di rumah baru
      mana ada semua baru okje
      pakai perabot lama lagi, dapur aje baru =)

      Delete
  11. Slow2.. settle dulu apa yg penting k.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah yang sedang dilakukan farah =)

      Delete
  12. rindu la nak baca celoteh yana,walapon akak muncul kt blog yana ni kdg2 je..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...sampai rindu ye kak
      nantilah bila semuanya dah stabil...saya akan kembali berceloteh...hehe

      Delete
  13. bila bisy memg xde masa nak.update blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kan...perlu dahulukan yang mana penting

      Delete

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...