Aplikasi Telefon NIMPMOS Di Lancarkan Secara Rasmi Di Malaysia

8:52:00 am Yana Yani 5 Comments

Aplikasi Telefon NIMPMOS Di Lancarkan Secara Rasmi Di Malaysia | Aplikasi telefon NIMPMOS yang merupakan blockchain pertama di Malaysia telah dilancarkan secara rasminya di Renaissance Kuala Lumpur pada 26 Mei yang lalu. Majlis pelancaran aplikasi milik Nimpmos Sdn Bhd ini telah menarik kehadiran lebih daripada 1,500 orang tetamu. Sejak mula diperkenalkan pada Mac yang lalu, aplikasi teknologi e-dagang ini menerima sambutan yang sangat menggalakkan.

Aplikasi Telefon NIMPMOS Di Lancarkan Secara Rasmi Di Malaysia
Majlis pelancaranan aplikasi telefon NIMPMOS

Nimpmos Sdn Bhd juga merancang untuk menyertai Nasdaq di Amerika Syarikat melalui perjanjian kerjasama (MOU) dengan syarikat dari Amerika Syarikat, Montgomery Securities LLC yang dapat dilihat pada majlis yang sama. Montgomery Securities LLC adalah syarikat perancangan yang disenaraikan dan kini merancang kerjasama penyenaraian dengan lebih daripada 80 syarikat termasuk Yahoo, IQIYI dan lain-lain.

Aplikasi Telefon NIMPMOS Di Lancarkan Secara Rasmi Di Malaysia
Ines Yao dan John Alfred Ritter menandatangani MOU

MOU tersebut telah ditandatangani oleh Ines Yao, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Nimpmos Sdn Bhd dan juga Pengarah Urusan Montgomery Securities LLC, John Alfred Ritter. Sementara Wadih Maalouf, Penasihat Blockchain Dubai dijemput sebagai saksi pada Majlis Menandatangani MOU tersebut.

Aplikasi Telefon NIMPMOS Di Lancarkan Secara Rasmi Di Malaysia
Perjanjian kerjasama (MOU) antara Nimpmos Sdn Bhd dan Montgomery Securities LLC

Menurut Ines Yao, mereka percaya pasukan itu mampu membangunkan ciri baru live streaming secara konsisten. Mereka juga yakin mampu merekrut dan grooming influencer yang berpengaruh untuk menjadi sebahagian daripada pasukan NIMPMOS. Influencer ini akan mewakili syarikat untuk menghadiri acara utama, penggambaran, sokongan jenama atau apa-apa bentuk aktiviti yang mampu menjana pendapatan bagi syarikat.

Aplikasi Telefon NIMPMOS Di Lancarkan Secara Rasmi Di Malaysia
Antara persembahan pada malam tersebut

Selain menawarkan platform penyiaran secara langsung kepada penggunanya, NIMPMOS adalah sebuah syarikat penyelesaian sehenti internet yang menawarkan perkhidmatan tambahan seperti pemasaran media sosial, pengeluaran video, pemotretan gambar dan rakaman program secara langsung.

Aplikasi Telefon NIMPMOS Di Lancarkan Secara Rasmi Di Malaysia
Nimpmos Sdn Bhd melaksanakan tanggungjawab korporat

Dalam acara yang sama juga syarikat Nimpmos Sdn Bhd telah membuat sumbangan kebajikan sebanyak RM10,000 kepada enam buah rumah kebajikan sosial iaitu Pertubuhan Baitul Rahmah (Country Home Rawang), Baitul Ulfah (Seri Kembangan), Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Mary (Setapak, Kuala Lumpur), Pusat Penjagaan Kanak-Kanak Cacat (Taman Megah, Petaling Jaya), Charis Home (Kuala Lumpur) and Angels Children's Home (Jalan Klang Lama, Kuala Lumpur).

Selebriti tempatan seperti Namewee dan Joyce Chu juga membuat persembahan pada acara tersebut dengan menyanyikan lagu popular masing-masing.

Aplikasi Telefon NIMPMOS Di Lancarkan Secara Rasmi Di Malaysia
Antara tetamu yang hadir pada majlis tersebut

Sedikit maklumat mengenai NIMPMOS. Ia kini berpangkalan di beberapa cawangan termasuk Taipei, Guangzhou, Kuala Lumpur dan Pulau Pinang. Malaysia bertindak sebagai ibu pejabat rasmi.

Bahagian operasi dan pemasaran kini diuruskan oleh pasukan yang berdedikasi yang terdiri daripada 30 orang kakitangan di ibu pejabat di Malaysia. Manakala cawangan di Taipei pula adalah teras utama untuk operasi NIMPMOS dengan menjadi pusat pengambilan untuk siaran langsung.

Pasukan Taipei terdiri daripada 45 orang kakitangan yang bertanggungjawab mengurus operasi sehingga lebih 400 penyiar dengan memantau prestasi live streaming dan mengendalikan jadual siaran secara langsung. Di Guangzhou pula, terdapat 36 orang kakitangan pasukan teknikal dan mereka bertanggungjawab untuk mengekalkan dan membangunkan ciri-ciri baru untuk aplikasi mudah alih secara berkala.

5 comments:

  1. meriah tau pelancaran Nimpmos ni..lepas ni kita boleh buat duit kan dgn apps ni

    singgah dari : http://www.umifuzy.com/2018/05/nimpmos-mobile-app-grand-launch-and-mou.html

    ReplyDelete
  2. Tak pernah dengar jenama ni.. Salam syawal

    ReplyDelete

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...