Anak-Anak, Jom Berus Gigi Dengan Robocar Poli Suction Kids Toothbrush!

2:35:00 pm Yana Yani 2 Comments

Anak-Anak, Jom Berus Gigi Dengan Robocar Poli Suction Kids Toothbrush! | Sejak bergelar Mama ni, antara perkara paling sukar nak buat pada YY adalah menarik minat anak-anak untuk memberus gigi. YY tak tahu parent lain. Tapi pada YY, susah sungguh! Paling susah nak suruh si dak Aisy. YY kena jadi rimau ke, beruang ke, barulah dia berus gigi. Kalau tak, memang tak lah! Macam-macam alasan dia bagi. Even kalau YY yang beruskan gigi dia, dah macam YY pukul dia. Dia punya menangis sampai bergegar rumah. Stress dibuatnya weh!

Sehinggalah YY diperkenalkan dengan berus gigi keluaran FAFC. Syarikat ini mengeluarkan berus gigi dari cerita animasi kegemaran Aisy, Robocar Poli. Yes! Dah jumpa solution. Jom kita berus gigi dengan Robocar Poli Suction Kids Toothbrush! #smileyface

Anak-Anak, Jom Berus Gigi Dengan Robocar Poli Suction Kids Toothbrush!
Robocar Poli Suction Kids Toothbrush

YY tak tahu banyak mengenai syarikat yang mengeluarkan berus gigi ini. Tapi dari pembacaan, YY difahamkan yang syarikat ini mempunyai kilang yang terletak di Kulaijaya, Johor. Diorang ada diorang punya bahagian R&D tersendiri untuk membangunkan produk atau memperkenalkan konsep baharu.

Mereka juga khabarnya bekerjasama rapat dengan pemilik jenama antarabangsa untuk membangunkan produk yang menyeronokkan dengan matlamat untuk menarik minat masyarakat khususnya kanak-kanak untuk menjaga kesihatan gigi sepanjang hayat.

In fact FAFC tu sendiri mempunyai makna tersendiri yang cukup menarik. Tak caya, cer baca kat bawah. Ni YY salin bulat-bulat dari laman sesawang rasmi diorang tau!

FUN - cute and colourful character's handle design helps to create interest in regular brushing

ALIVE - bringing the kid's favourite character "alive" by creating interaction, as the toothbrush look more like a toy, it can be taken out of the bathroom environment and into the children's bedroom.

FIGURINE - creating functional toothbrush, yet figurines that kids can take out and play with, or as part of their collections

CARTOON - featuring fun characters that kids love. Yet another way to help make brushing fun!

Anak-Anak, Jom Berus Gigi Dengan Robocar Poli Suction Kids Toothbrush!
Watak utama Robocar Poli; Helly, Poli, Amber dan Roy
Anak-Anak, Jom Berus Gigi Dengan Robocar Poli Suction Kids Toothbrush!
Pilihan Aisy, si comel Amber

Aisy bila dapat aje berus gigi Robocar Poli Suction Kids memang dia suka sangat. Dari empat watak utama yang ada, dia terus pilih berus gigi yang ada watak Amber. Dia kata Amber tu comel macam dia. Haha! Apa-apalah Aisy oi!

Berus gigi Robocar Poli Suction Kids ini sesuai untuk semua kanak-kanak seawal usia tiga tahun dan ke atas. Punyai warna yang sangat menarik bersesuaian dengan watak siri animasi berkenanan. Selain dari watak Amber, ada juga Poli, Roy dan Helly.

Apa yang menarik minat YY untuk memiliki berus gigi Robocar Poli Suction Kids adalah kerana ianya mempunyai ciri-ciri yang menarik seperti bebas Bisphenol A (BPA), lepas tu dia punya bulu berus Polybutylene terephthalate (PBT) yang digunakan adalah berkualiti tinggi. In fact dia punya berus pun sangat lembut dan juga anti bakteria sehingga 99%. Paling penting dan best nak dengar adalah ia menghalang plague, penyakit gusi, gingivitis dan juga nafas berbau.

Rest assured yang bulu berus Robocar Poli Suction Kids ni bukan dari sumber haiwan.

Anak-Anak, Jom Berus Gigi Dengan Robocar Poli Suction Kids Toothbrush!
Anak-Anak, Jom Berus Gigi Dengan Robocar Poli Suction Kids Toothbrush!
Jom Berus Gigi Dengan Robocar Poli Suction Kids Toothbrush
Anak-Anak, Jom Berus Gigi Dengan Robocar Poli Suction Kids Toothbrush!

Sejak si budak Aisy dah gunakan Robocar Poli Suction Kids Toothbrush ni, YY memang dah tak perlu bertukar menjadi tarzan atau yang sewaktu dengannya. Dia memang dengan rela hati berus gigi sendiri. Dia kata bulu berus tu lembut tak buat dia rasa sakit macam sebelum ni. Nak simpan pun senang sebab dia punya bahagian bawah tu boleh melekat. Ada sekali tu YY jumpa berus gigi dia pada dinding. Sabar ajelah!

YY memang sangat recommend untuk korang beli berus gigi Robocar Poli Suction Kids ni untuk anak-anak korang. Especially kalau diorang jenis macam Aisy. Jenis payah nak berus gigi. Dengan ada watak animasi popular macam ni, memang secara tak langsung mampu menarik minat anak-anak memberus gigi dengan rela hati.

Harga dia pun dalam range affordable. Korang boleh dapatkan sebatang Robocar Poli Suction Kids Toothbrush ni pada harga RM9.90. Berus gigi ini boleh dibeli secara dalam talian. Pautannya ada di akhir entri ni.

Anak-Anak, Jom Berus Gigi Dengan Robocar Poli Suction Kids Toothbrush!
Semangat dak Aisy ni nak berus gigi dengan Amber

Kalau rasa apa yang YY kongsikan ini tak cukup, korang boleh layari laman sesawang berikut untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai berus gigi Robocar Poli keluaran FAFC ni. Even nak beli pun boleh klik di pauntan berikut. #spreadlove

Facebook:

Instagram:

Laman sesawang rasmi:

Kedai dalam talian:

2 comments:

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...