Hiasan Rumah Yang Murah Untuk Hari Raya Di Carousell

7:38:00 am Yana Yani 5 Comments

Hiasan Rumah Yang Murah Untuk Hari Raya | Sekarang ni kalau dok cerita pasal buat persiapan awal untuk Hari Raya, dah bukan satu benda yang pelik. Ramai dah mula buat cara camni sebab tak perlu nak hadap kesesakkan pada saat akhir. Lagipun kalau dah prepare awal, ibadah sepanjang Ramadhan pun boleh buat dengan tenang. Nak risau apa lagi kalau semua persiapan untuk Hari Raya kita dah settle awal. Membeli belah secara dalam talian pun dah jadi trend sekarang ni. Klik aje yang mana berkenan, terus barang tu sampai depan rumah. Mudah sungguh!

Cerita pasal membeli secara dalam talian ni, YY pun sekarang dah mula dok survey barang hiasan rumah. Lagipun masa macam sekarang ni dah memang sesuai sangat untuk kita mula dok cari barangan hiasan rumah bersempena sambutan Hari Raya. Anyway, nak dijadikan cerita, klik punya klik, YY terjumpa Carousell.

Hiasan Rumah Yang Murah Untuk Hari Raya Di Carousell
Carousell adalah platform yang tengah menjadi perbualan hangat
Hiasan Rumah Yang Murah Untuk Hari Raya Di Carousell
Hiasan rumah yang murah banyak di Carousell

Carousell ni kalau korang nak tahu dilancarkan di Singapura sekitar bulan Ogos 2012. Ia kemudiannya terus berkembang pesat dan mendapat sambutan yang sangat menggalakkan di seluruh dunia. In fact, di Singapura, Taiwan dan Hong Kong, aplikasi Carousell ni tersenarai dalam kategori "Top Lifestyle and Shopping app". Tu aje dah cukup menggambarkan betapa gah nya platform yang disediakan oleh Carousell.

Menambahkan lagi keunikkan Carousell berbanding platform lain, korang bukan takat boleh membeli barangan baru dah terpakai pada harga murah. Carousell turut menyediakan platform untuk korang menjual barangan pre-loved. Hanya perlu ambil beberapa keping gambar dan boleh terus menjual! Mudah!

Hiasan Rumah Yang Murah Untuk Hari Raya Di Carousell
Bunga! My favorite untuk hiasan rumah

Carousell menyediakan pelbagai pilihan barangan yang pasti buat korang tertarik. Harga barang hiasan rumah yang dijual di Carousell juga murah berbanding platform lain. Lagipun, siapa tak suka harga murah kan? Nak dijadikan cerita, YY ternampak bunga hiasan dengan harga serendah RM15. Murah sangat pada YY weh! Korang tahulah kan, YY ni hantu bunga. Pantang nampak bunga. Mula terasa nak beli aje walau dah penuh bunga dekat rumah ni. Haha!

Nafsu YY tergugat korang weh! Tak beli kang ngences (terliur dalam Bahasa Jawa). Korang rasalah kan, MyChintaHati approve dak? Haha!

Hiasan Rumah Yang Murah Untuk Hari Raya Di Carousell
Nampak elegan pula tissue holder ni

Berdasarkan kajian yang telah YY lakukan. Cehwah! Kajian konon. Haha! Anyway, Carousell bukan sahaja menyediakan platform untuk korang membeli atau menjual pelbagai barang. Ia juga mudah untuk diakses dan yang paling penting selamat untuk korang melakukan sebarang transaksi jual beli. Bagi memastikan keselamatan proses transaksi, semua aktiviti berada di dalam pemantauan Carousel. Sebab tu korang tidak digalakkan untuk melakukan sebarang negotiation di luar Carousell.


Tapi bab pembayaran, hanya antara korang dengan penjual atau korang dengan pembeli. Carousell tidak terlibat dalam proses ni . Tapi ada beberapa teknik pembayaran yang disarankan guna seperti PayPal dan bank transfer. Yang paling penting, korang harus menjadi warga komuniti Carousell sekiranya ingin membeli atau menjual di Carousell. Pendaftaran sebagai warga komuniti adalah percuma!

Korang boleh tonton video di atas untuk lebih penerangan.

Hiasan Rumah Yang Murah Untuk Hari Raya Di Carousell
Cantiklah kerusi ni!

Kebanyakkan barang hiasan rumah yang dijual di Carousell memang menarik perhatian YY. Antaranya kerusi kayu seperti gambar di atas. Walau hak ni sudah berada dalam kategori barang terpakai, ia kelihatan masih elok. Tapi tu based pada gambar sahaja. Kondisi sebenar kalau betul nak beli, kena meet-up. Harga yang tercatat adalah RM500 untuk kerusi tu. Korang rasa mana satu yang berbaloi, terpakai or yang baru. Kalau baru mau cecah ribu juga ni. Emm, akan dipertimbangkan.

Karpet yang dekat gambar bawah ni pun nampak masih cantik walau dah berada di dalam kategori terpakai. Harga dia RM100 kalau tak silap. Okay lah kan. Not bad! Sesuai sangat dengan tema raya YY tahun ni. Adui! Geram pula tengoknya. Tapi kalau tanya YY, memang semua yang YY nampak, YY rasa geram. Haha! Dasar perempuan!

Hiasan Rumah Yang Murah Untuk Hari Raya Di Carousell
Carpet ni nampak cantik

Jujur YY katakan di Carousell ni, ada pelbagai pilihan barang hiasan rumah yang boleh korang beli untuk persiapan Hari Raya. Serius memang boleh buat rambang mata. Harga yang ditawarkan pun pada YY sangat berbaloi

Lagi satu yang buat Carousell ni lain dari yang lain adalah kalau korang betul-betul berminat dengan sesuatu barang tu, korang boleh negotiate harga dengan penjual. Kalau keduanya setuju dengan harga barang tersebut, bolehlah terus ke proses seterusnya. Ingat ye, korang sangat digalakkan melakukan semua proses negotiation di dalam Carousell sahaja bagi menjamin keselamatan.

Hiasan Rumah Yang Murah Untuk Hari Raya Di Carousell
Barang hiasan rumah yang baru
Hiasan Rumah Yang Murah Untuk Hari Raya Di Carousell
Barang hiasan rumah yang sudah terpakai

Sama ada korang nak beli barang hiasan rumah yang baru atau terpakai, terpulang pada pilihan masing-masing. Yang pasti Carousell menyenaraikan pelbagai pilihan barang hiasan rumah untuk Hari Raya. Paling best korang boleh miliki barang tersebut pada harga yang murah dan berbaloi. Cakap banyak letih, korang kena access Carousell Malaysia baru tahu kesahihannya.

Ni punya panjang lebar YY menaip semata-mata nak berkongsi maklumat berharga ni pada korang. Kalau korang rasa maklumat yang YY kongsikan ni bakal menarik minat sesiapa yang korang kenali, kongsilah dengan diorang juga. Jangan balun sorang je ye. Rasanya sampai sini ajelah bebelan YY untuk hari ni. YY nak pergi usulkan apa yang YY berkenan tadi pada MyChintaHati. Mohon doakan usul YY diluluskan ye. Haha!

Hiasan Rumah Yang Murah Untuk Hari Raya Di Carousell
Carousell, Sell in a Snap. Buy with a Chat

5 comments:

  1. IbuNoey mula kenal Carousell ni dari adik lelaki.lepas tu,sign in.memang rambang mata bila tgk.tapi buat masa ni,masih tgk2 dulu.nak beli,belum lagi.

    Rasanya nak buat persiapan raya,sekarang pun memang dah okey.kalau buat last minute kang,ada je benda tak kena,ada je benda tak cukup.

    ReplyDelete
  2. tq yy sbb introduce aplikasi baharu ni..
    aah dah siap kemas umah dah pun. nnti boleh relax2 sikit sblm nk raya tu.. :D

    ReplyDelete
  3. Memang nampak cantik-cantik barangnya. Cuci je mata dulu... Nanti sampai masa boleh deal...

    ReplyDelete
  4. hahaha memang rambang mata kalau klik satu2... :D

    ReplyDelete

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...