Hadiah Yang Dibuat Sendiri Lebih Bermakna

1:22:00 pm Yana Yani 37 Comments

Hadiah Yang Dibuat Sendiri Lebih Bermakna | Bila sebut pasal hadiah, tak kira berapa pun usia kita, apapun jantina kita, kita pasti teruja. Bohonglah kalau kita kata tak suka terima hadiah. Yang menariknya, kedua pemberi dan penerima akan rasa excitement yang hampir sama. Si pemberi teruja nak tengok reaksi si penerima. Manakala si penerima, berganda dia punya happy sebab dapat hadiah dari insan yang tersayang. Mau senyum lebar sepanjang hari.

Silap haribulan, siap up status dekat media social lagi dengan ayat yang lebih kurang "Dapat hadiah dari si dia. Kau hado?" Haha!

Hadiah Yang Dibuat Sendiri Lebih Bermakna
Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart

Tapi kan kalau hadiah tu kita buat sendiri, lebih dekat dengan hati si penerima tau. Bila ada sentuhan sendiri, hadiah murah pun jadi mahal. Sungguh! Si penerima akan terasa hadiah tu sangat exclusive sebab hanya dia yang ada hadiah tu. Mestilah kan! Susah payah kita customize hadiah tu dekat Printcious sampai tak tidur malam. Printcious tu apa? Tak tahu ke? Serious?

Okay, YY explain sikit ye. Printcious ni merupakan sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan percetakan hadiah berbentuk customisation. Faham tak? Syarikat yang menggunakan tagline Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart ni sangat well known dikalangan mereka yang biasa customize hadiah. Memang seronok kalau dapat reka sendiri corak atau design dekat sini tau.

Hadiah Yang Dibuat Sendiri Lebih Bermakna
Front page website Printcious

Ada macam-macam jenis hadiah yang korang boleh beli dekat Printcious.

Ada t-shirt, cawan, puzzles, telefon cases, kusyen, mousepads, jubin seramik dan banyak lagi. The best part is, semua hadiah ni korang boleh reka sendiri corak dia mengikut citarasa korang. Memang sesuai sangat kalau nak bagi hadiah berbentuk personalised ni pada cinta hati korang. Baru lagi bermakna gitu!

Hadiah Yang Dibuat Sendiri Lebih Bermakna
Antara kategori produk yang ada

Berdasarkan pengalaman YY sendiri yang pernah order barang dekat Printcious ni, memang sangat senang cara nak customize barang. Pilih aje barang yang korang nak order, lepas tu design ikut kreativiti korang. Contohnya korang nak order t-shirt. Memula tu korang pilih jenis t-shirt yang korang nak, pilih size, pilih colour, lepas tu design je dengan klik pada Customize It tu.

Atau korang boleh juga edit design yang sedia ada dalam Printcious. Tapi kalau rasa susah nak customize, beli siap pun boleh. Tak ada masalah. Duit korang kan. Lagipun ada banyak pilihan corak atau design yang korang pilih dekat situ. Guarantee puas hati

Hadiah Yang Dibuat Sendiri Lebih Bermakna
Cara nak customize item di Printcious

Senangkan cara yang YY senaraikan tadi kan. Tinggal nak buat dengan tak nak aje. Semuanya dekat hujung jari aje. Lagipun kalau buat sendiri ni, penerima akan rasa sangat dihargai. Even kita sebagai pemberi pun akan rasa seronok bila nampak orang tersayang pakai hadiah yang kita bagi. Terasa dunia bagai ana yang punya gitu! Haha!

Honestly YY suka beli dekat Printcious. Barang pun cepat aje sampai. Memang berbaloi

Hadiah Yang Dibuat Sendiri Lebih Bermakna
Antara hadiah yang boleh diberi pada yang tersayang

Alright, rasa sampai sini aje bebelan YY. Just nak bagitau yang skop pemberian hadiah ni luas. Boleh jadi sebagai simbol penghargaan atau mungkin juga kasih sayang. Tapi percayalah yang ianya akan lebih bermakna bila kita buat atau design sendiri.

So apa lagi, jom customize barang di https://www.printcious.com/

37 comments:

  1. Bagus idea ni.
    .
    Lepas ni Maznee boleh tempah hadiah untuk en hubby di printcious 😍
    .
    Boleh guna kreativiti untuk customize kan
    .
    Lagipun bagibhadiah ni sunnah Rasulullah saw.
    .
    Akan tautkan kasih sayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dulu pun ada beli tshirt tuk suami saya dekat situ
      saya lupa nak snap gambar aje...haha

      ye betul. bila customise sendiri ni
      kita tend to be more creative kan?

      Delete
    2. Yana, terima kasih sudi singgah blog Maznee.
      .
      Soalan yana tadi, cam ne nak cek entri terbaru kat blog maznee ya
      .
      Caranya klik nama maznee kat komen ni, dan yana akan masuk google plus maznee.
      .
      Semak posting maznee paling atas. Itu entri terbaru 😃
      .
      Terima kasih sekali lagi ya yana

      Delete
    3. ooo...gitu ye
      okay,nanti kalau singgah lagi, saya buat gitu ye
      terima kasih sebab menjawab persoalan saya

      Delete
  2. yes aida setuju.
    handmade lebih special.
    kalau makanan yg homemade tu yg best!
    aida x pernah lg beli kat printcious.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. rasa exclusive gitu
      tak kisahlah camne cara nak buat
      kalau dekat situ, kita tinggal customise aje
      apa bentuk semua dah ada

      Delete
  3. bolh create sendiri design yg kita nak, best kan

    ReplyDelete
  4. Betullah YY bila boleh design sendiri kepuasan bukan pada yg menerima tapi kita yg memberi juga puas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kan kak
      pemberi dan penerima rasa kepuasan yang sama
      win win situation gitu

      Delete
  5. Memang betul kalau terima hadiah buatan sendiri memang kita suka. Bergantung dua perkara. Pertama pembuatnya berkemahiran. Kedua yg memberi tu orang yg kita suka. Baru2 ni (ada saya tulis di entry bertajuk: Untung sudah nasib rindu di badan bertarikh 29 december.), saya semasa di jepun terima jam buatan tangan. Pembuatnya memang pakar, terkenal di sana. Cantiknya jam tu. Klassik lagi.

    Itu yg saya kata tentang dua perkara yg menyebabkan kita suka pemberian tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...ada betul juga apa saudara katakan ni
      cam anak saya, dia suka bagi barang pada saya
      saya rasa sangat dihargai
      saya juga suka riak wajah dia, bila saya suka
      priceless =)

      Delete
  6. Kalau nak lagi lebih bermakna, jadilah seorang yang kreatif. Tapi sayakan YY memang tak kreatif, jadi bolehlah guna khidmat printcious ni. Dah ada barang tinggal kita nak customize aje ikut suka hati kita apa nak buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak semestinya MD. skop kreatif tu meluas
      semua orang ada kreativiti tersendiri apa...haha
      nak khidmat diorang ni pun perlukan kreativiti tau
      tapi dont't worry, gerenti berbaloi MD =)

      Delete
  7. Printcious? Mestilah tahu sbb sisi JM pernah create hadiah utk SS dan HH 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? saya pun dah beberapa kali guna
      senang sikit kan. dia lebih personal sikit
      sebab kita boleh masukkan unsur peribadi di situ

      Delete
  8. Sis JM dh pos hadiah GA..dpt nanti maklum eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah dapat! lupa pula nak bagitau..haha

      Delete
  9. bagusnya YY..thanks sharing. selalunya muda mudi memang suka customize hadiah ni, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde masalah ibu zarith
      kebiasaannya begitulah. haha

      Delete
  10. Masalahnya tangan tak berapa nak kreatifif hihi...mcm mana tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sini tak payah jadi kreatif pun
      ada option untuk terus beli yang dah siap
      atau nak edit sikit...senang sangat sebenarnya =)

      Delete
  11. Bagus juga idea tu..
    Biar dia sorang je dapat hadiah tu.. Tak sama ngn orang lain kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kan. cam ada unsur peribadi kat situ

      Delete
  12. Replies
    1. bagus juga pada yang suka kan personalised item

      Delete
  13. pernah order kat printcious ni, cepat servisnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...saya pun dah beberapa kali order

      Delete
  14. betul tu hadiah yang dibuat sendiri lebih bermakna tapi kena kreatif la..akak ni kerastangan hahaha

    ReplyDelete

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...