10 Barangan Menarik Untuk Dibeli Di ezbuy

8:41:00 am Yana Yani 8 Comments

10 Barangan Menarik Untuk Dibeli Di ezbuy | ezbuy merupakan syarikat yang menyediakan perkhidmatan membeli-belah dalam talian yang semakin meningkat popular sejak ia mula ditubuhkan pada tahun 2010. Sehingga ke hari ini, ezbuy menyediakan perkhidmatan untuk membeli-belah pelbagai barangan dari China, Taiwan dan Amerika Syarikat dengan harga yang sangat berpatutan. Ramai kenalan YY mula menyebut mengenai ezbuy kerana barangan yang dijual di platform tersebut lebih murah berbanding platform lain.

Apa yang menarik mengenai ezbuy ni adalah ia memperkenalkan keahlian Prime. Dengan keahlian Prime ni, korang boleh membeli apa sahaja barangan tanpa mengira saiz bungkusan, berat dan kuantiti dari pelbagai negara, dan korang hanya perlu bayar harga kos penghantaran RM8.80. Jimat tau! Contoh korang beli barang yang berat dia dalam 31kg, kebiasaannya korang kena bayar kos penghantaran antarabangsa dalam RM341. Tapi dengan keahlian Prime, dengan yuran keahlian serendah RM188 setahun, korang hanya bayar RM8.80. Jimat kan?

10 Barangan Menarik Untuk Dibeli Di ezbuy
Antara promosi yang sedang berlangsung, 50% off

YY senaraikan sepuluh barangan yang pada YY sangat menarik untuk dibeli. Of course ke semua barangan tu YY mengutamakan anak-anak. Pada YY, merekalah sumber kegembiraan YY. Diorang happy, YY lagilah happy!

1) Huimei assembling plastic LEGO - Barang permaian ini dijual pada harga RM93.10 dan mengambil masa antara sembilan ke 17 hari untuk sampai ke tangan. YY terasa nak beli sebab Lego jenis besar begini sesuai sikit untuk Aisyah yang mudah tak sabar bila suruh susun Lego.

10 Barangan Menarik Untuk Dibeli Di ezbuy
Huimei assembling plastic LEGO

2) COGO robot boy puzzle LEGO - Mainan ini dijual pada harga RM82.76 dan mengambil masa anggaran antara 11 ke 19 hari untuk sampai ke tangan. Tapi apa yang menarik dari robot yang memang sesuai untuk jiwa anak bujang YY ni adalah ia boleh dipecahkan menjadi lapan model robot yang berbeza. Dari lapan tu pula, kalau disatukan, jadi macam robot di bawah ni. Menarikkan?

10 Barangan Menarik Untuk Dibeli Di ezbuy
COGO robot boy puzzle LEGO

3) Four wheel truck toy - Mainan jenis adalah antara mainan yang YY teringin nak belikan untuk anak-anak YY. Mainan ini dijual pada harga RM75.76, lebih murah dari mana-mana kedai yang YY pernah survey. Anggaran masa untuk barangan ini sampai ke tangan adalah 20 ke 30 hari.

10 Barangan Menarik Untuk Dibeli Di ezbuy
Four wheel truck toy

4) RC remote control car - YY tak pernah belikan mainan jenis ni untuk si bujang. Bersesuaian dengan usia dia, YY rasa mainan berbentuk remote control ni sesuai dengan dia. Mainan ini dijual pada harga RM60.69 dan mengambil masa antara 20 ke 30 hari untuk sampai.

10 Barangan Menarik Untuk Dibeli Di ezbuy
RC remote control car

5) Sandal fun beach shoe - Anak dara YY suka dengan apa sahaja barangan berwarna pink. So sandal ni, YY pasti menarik minat dia. Comelkan? Harga dia RM33.79 dan akan sampai ke tangan dalam anggaran masa antara 12 ke 20 hari.

10 Barangan Menarik Untuk Dibeli Di ezbuy
Sandal fun beach shoe

6) Genuine leather children's shoes - Yang jenis YY nak belikan untuk anak bujang YY sebab dia cukup suka sandal jenis gini. Anak-anak YY tak berapa suka pakai kasut, so kalau dapat sandal diorang dah seronok sangat. Harga untuk sandal camni adalah RM36.62. Anggaran masa untuk kita terima sandal ni adalah antara 12 ke 20 hari

10 Barangan Menarik Untuk Dibeli Di ezbuy
Genuine leather children's shoes

7) World map wall sticker - Yang ni YY dah lama plan nak letak dalam bilik anak bujang YY. Nak bagi dia rasa teruja nak explorer dunia. Dunia bukan setakat Malaysia aje, ada banyak negara lain yang dia boleh jelajah. Sticker dia pun besar tau dan dijual pada harga RM33.79. Anggaran masa untuk sampai adalah sekitar 12 ke 20 hari.

10 Barangan Menarik Untuk Dibeli Di ezbuy
World map wall sticker

8) Plastic storage boxes - Yang ni YY nak letak buku-buku budak ni. Kalau beli jenis rak, banyak makan ruang. So kita try beli jenis macam ni. Harga pun takdelah mahal sangat. Affordable. Storage jenis ni boleh dimiliki pada harga RM22.76 dan anggaran masa sampai ke tangan antara 20 ke 30 hari.

10 Barangan Menarik Untuk Dibeli Di ezbuy
Plastic storage boxes

9) Solid wood flower - Kalau tadi kita dah banyak beli untuk anak-anak, sekarang untuk Mama diorang plak. YY ni boleh dikategorikan hantu bunga. Mood down pun boleh jadi ceria kalau nampak bunga. Sebab tu hampir semua tempat YY dok letak bunga nak bagi mood ceria. So YY nak beli rak jenis gini untuk laman rumah YY yang tak berapa nak besar tu. Harga dia dalam RM68.97 dan anggaran sampai antara 20 ke 30 hari.

10 Barangan Menarik Untuk Dibeli Di ezbuy
Solid wood flower

10) Car vacuum cleaner wireless - Ini adalah barangan terakhir yang ada dalam senarai 10 yang YY rasakan menarik untuk dibeli di ezbuy. YY memang dah lama cari vacuum jenis wireless ni. Senang nak bersihkan kereta. Yang YY ada sekarang, jenuh nak pasang wire panjang-panjang. Harga yang ni pun lebih murah dari kedai biasa. Hanya laburkan RM68.97, dah boleh dapat vacuum jenis wireless ni. Anggaran masa untuk sampai adalah antara 10 ke 20 hari.

10 Barangan Menarik Untuk Dibeli Di ezbuy
Car vacuum cleaner wireless

Bayangkan ye kalau YY beli semua benda ni, dah lah semua barangan ni dari luar negara, kalau platform lain, rasanya beratus ringgit YY akan habis hanya untuk kos penghantaran. Tapi dengan keahlian Prime di ezbuy, YY hanya perlu bayar RM8.80! Jimat kan? Okay, mungkin korang rasa yuran keahlian sebanyak RM188 setahun tu agak mahal. Korang boleh cuba trial version untuk sebulan. Harga dia RM18.80 sahaja.

10 Barangan Menarik Untuk Dibeli Di ezbuy
PERCUMA RM15 voucher membeli belah

Lebih menarik lagi, kalau korang daftar sekarang, korang akan dapat FREE RM15 Shopping Voucher! Banyak tu RM15! Bukan senang-senang boleh dapat! Hehe! Kalau tak percaya, korang boleh layari laman web rasmi ezbuy untuk maklumat lanjut. Cuba survey sendiri sejauh mana barangan yang dijual lebih murah. Once dah tau, mesti korang terjebak nak beli lagi dan lagi dan lagi. Hehe!

Selamat membeli belah! (^_^)

8 comments:

  1. Selalu rambang mata kalau gi ezbuy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita Farrah
      tak boleh menahan nak shopping..haha

      Delete
  2. Kalau nabil yg pasti robot tu yg diterpa dulu YY :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah dengan anak bujang saya tin CH weh
      budka laki gamaknya..haha

      Delete

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...