SEGMEN RAYA BERSAMA MAMAMYJA

7:35:00 am Yana Yani 32 Comments

SEGMEN RAYA BERSAMA MAMAMYJA merupakan antara segmen yang unik yang YY pernah sertai sepanjang terjebak dalam bidang blogger.

Sebab apa YY kata menarik? Sebab penganjur meletakkan syarat untuk korang tempekkan gambar raya korang sendiri berserta serba sedikit cerita pasal baju raya korang tu.

Menarik bukan?

Segmen ini akan berakhir pada 31 Ogos 2015 nanti. Untuk syarat penyertaan dan hadiah yang ditawarkan, boleh klik di sini.

SEGMEN RAYA BERSAMA MAMAMYJA

Selama lapan tahun beraya bersama MyChintaHati, ini adalah raya pertama kami membeli baju raya secara berasingan terutama untuk Afif dan juga Aisyah.

YY dan MyChintaHati memakai baju lama. Paling kelakar adalah YY sebab pakai baju yang agak kerap dipakai ke pejabat. Hehe! Lantaklah kan. Bukan ada orang tahu (^_^)

Paling penting adalah keseronokkan anak-anak. Lagipun keseronokkan berhari raya bukan terletak pada status baju yang dibeli, tapi pada minda yang telah disetkan untuk berseronok (^_^)

So apa pula cerita baju raya korang? Moh share dengan menyertai segmen anjuran MamaMyja ni. Pada masa yang sama boleh menyokong antara satu sama lain.

P/S - MamaMyja adalah salah seorang ahli Grup Mama Blogger Malaysia di bawah kepimpinan Kak Kathy R'Bain. Adakah korang juga seorang Mama? Jom sertai grup ini (^_^)

-----------------------------------------

Update 04/09/2015: Bukan rezeki YY untuk segmen yang niTak apa. Better luck next time (^_^)

32 comments:

  1. ye betul..keseronokan hari raya bukan terletak pada baju raya...tetapi jika hari tu pakai baju baru feel nya lain sikit..same to me....sis JM pun pakai baju yg dh biasa ke pejabat...SELAMAT x pergi beraya di rumah rakan opis..jika x kantoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....kelakar cerita JM ni
      samalah kita ye =)

      Delete
  2. Belum jadi MAMA lagi so x boleh join heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...takpa
      insya allah akan ada rezeki nanti jadi mama =)

      Delete
  3. Best pulak kakak baca YY
    Kakak pun mama juga tapi tak ada dlm group itu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...best ye kak?
      join lah grup tu kak. bagus untuk networking =)

      Delete
  4. kita sama je tak kisah sangat bab baju raya. tahun ni rasanya tahun ke 2 kot takde baju raya sebab masalah susah nak cari size readymade. Balik kampung aritu pinjam baju adik raya pertama. Nasib baik adik bongsu boleh share baju dia.. hahaha.. sebenarnya kita duduk jauh dari kg ni pakai la baju apapun still nampak baru je sebab bukan orang kg selalu nampak kita pun. raya je baru nampak rupa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...betul2. bukan orang kampung tahu kita pakai baju lama ke baru
      diorang nampak cantik tu, kira okaylah kan? hehe

      kecik beno suria ni...nak lemak saya tak? hehe

      Delete
  5. raya kena pakai baju yang paling cantik kan??/betul la apa yang YY buat tu..baju tu paling cantik sampaikan kerap pakai untuk pi kerja..jadi tak salah pun kalau pakai baju tu..sebab ianya memang cantik..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...kembang saya dibuatnya diana =)

      Delete
  6. Betul tu YY , baju raya ni kanak-kanak je yang seronok...bagi kita org dewasa raya lebih kepada nk mengeratkan ukhuwah antara sanak saudara :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup! tetap sekali
      ada seronok, automatik kita pun seronok =)

      Delete
  7. Good luck..siss..x boleh join sebab tahun ni tak ambil gambar raya..waaaaa

    ReplyDelete
  8. kita sama 8 years !!! heheheh, xkisahlah janji berbaju raya. kan.. kan..
    good luck sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebaya ye usian perkahwinan kita? =)
      apapun terima kasih ye

      Delete
  9. Kathy tak join lagi segmen ni sis. Sebab hari tu tak sempat nak snap gambo berbaju raya. Hehehe.

    ReplyDelete
  10. Tahun ini baju raya ala kadar jer asalkan ada yg baru. Kemeriahan raya ni terserlah utk anak2 jer, kita ni...menghuloq jer...hehe.

    Semoga berjaya dan mencapai matlamat di segmen ini ya...

    p/s: Relaks Minda kini beroperasi di blog baru di www.dammahumnib.com. Semoga ukhwah berpanjangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betullah tu BM, lagipun kalau anak seronok
      aura seronok pun boleh transfer pada kita =)

      p/s-yeke? nanti saya terjah ye. terima kasih singgah sini

      Delete
  11. raya ni yg ptg kemeriahannya . sambut bersama semua org yg kita sayang ...

    ReplyDelete
  12. hi sis
    anum dah terima gift sis
    nanti anum up entry ya
    tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai...tak payahlah up entry
      segan saya dibuatnya

      Delete
  13. aida lom join lagik ni.
    sebab xde gambo yg sesuai :(

    ReplyDelete
  14. Moga awak menang YY...Malas nak klik apa hadiahnya.... Tapi tak kiralah apa pun, kalau menang mesti best !!!
    Cantik tema baju warna gold tu....

    ReplyDelete
  15. Eh, ingatkan dah komen sebab gambar tu macam dah pernah nampak! Rupanya belum lagi. Okey, best of luck ya!

    ReplyDelete

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...