5 Barang Yang Daku Ingin Beli di Lazada (^_^)

7:28:00 am Yana Yani 52 Comments

Siapa yang tak kenal dengan salah satu syarikat online terbesar di Malaysia ni, Lazada Malaysia. Kalau tak pernah shopping dekat situ pun, nama dia confirm korang pernah dengar!

Lazada ni menawarkan perkhidmatan yang cukup menarik contohnya seperti korang boleh bayar Cash on Delivery (COD) dan juga membeli tanpa perlu berdaftar sebagai ahli.

YY tak pernah ada pengalaman peribadi membeli di situ. Tapi keinginan sentiasa ada dan YY rajin juga dok sekodeng barang-barang yang kadang buat rabak mata memandang. Hehe!

YY senaraikan lima (5) barang yang YY nak beli di Lazada Malaysia.

Kid Toy Organizer Giraffe (Harga: RM139.00)

Ni barang yang paling YY nak sekali miliki. Sejak dok berpindah rumah ni, YY dah banyak kali dok survey benda ni. Naik tension dengan susun atur mainan Afif dan Aisyah.

Kalau dapat ni, mesti cantik sikit bilik Afif (^_^)

GTX 150 (Harga: RM399.00)

Yang kedua pula YY bercadang nak belikan basikal untuk Afif. YY cari basikal yang boleh tahan lama, maksudnya tayar dia boleh dipam macam gambar di atas. Tahan lama sikit dak?

Dia punya design pun nampak smart aje. Sesuailah sangat dengan budak lelaki macam Afif yang baru nak belajar bawa basikal.

Sweet Heart Paris Children Bicycle 12 Inches Wapiti CA - Green (Harga: RM149.00)
Kalau dah beli untuk Afif, mestilah juga beli untuk Aisyah! Kalau tak nanti ada yang berdengki, cakap Mama tak sayang. Lagi susah hati Mama dia ni kang (^_^)

Yang ni pun boleh tahan lama sikit based pada specification dia.


KHIND Electric Oven 25L OT2502 with Rotisserie (Harga: 168.00)

Jenis oven yang cam gini yang YY dok lama cari. Paling penting affordable! Siap dengan pemanggang walau dia tak adalah besar mana.

Sesuai sangat dengan kabinet dapur YY. Kalau dapat ni, memang baking ajelah kerja YY. Kononnyalah. Hehe!

Philips Table Grill HD4419/20 With 2 In1 Ribbed & Smooth Grill Plate (Harga: RM388.00)
Yang terakhir sekali yang YY teringin nak beli adalah grill macam gambar dekat atas ni. Barulah nampak bergaya and ada kelas guna grill camni (^_^)

Kalau masak sedap pun, boleh dengan bangga kata sebab grill tu. Hehe!

Nampak tak betapa bernafsunya Mama Afif dan Aisyah ni. Bahagia sungguh rasanya kalau boleh memiliki kesemua benda yang disenaraikan di atas.

MyChintaHati in reading, boleh tunaikan permintaan isterimu dak? Hehe!

-----------------------------------------------

This post is an entry for the ShopCoupons Blogger Contest. Being hosted by ShopCoupons. Lazada vouchers sponsored by Lazada Malaysia.

Update 10/03/2015: Entry ini telah dengan jayanya memenangi RM100 Lazada voucher! Yeah! Alhamdulillah! Rezeki anak-anak! Ni yang buat makin bersemangat nak kembali berblog (^_^)

52 comments:

  1. Belum lagi terasa hati nak membeli belah secara online...tapi kalau dapat kupon tu, memang shopping sakan le! Semoga berjaya ya... kalau menang, share sikit...haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kupon tu dah saya gunakan dengan rakusnya
      tak ingat sesapa pun
      not even BM....hehe

      Delete
  2. selamat bershopping.. cepat beli.. lepas tu ketagih.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...idaklah sampai ketagih
      biasa suka window shopping aje =)

      Delete
  3. GTX tu memang awesome!!!..hehe. blogwalking here... #kliknuffnang#visit my blog on shukranzahari.blogspot.com ..Happy blogging

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah beli dah. walau tak sama
      tapi similar, tu yang penting...hehe
      mekacih singgah sini ye

      Delete
  4. YY terus bawak hubby pergi kedai letrik dan basikal terus angkut bawak balik:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...kalau boleh bawa dia senang2 gitu aje
      dah lama bawa kak
      ni kena melalui proses bersoal jawab tu yang seram! hehe

      Delete
  5. saya pun macam minat je tempat grill tu..yang tu boleh buat bakar satey jugak..kumpul ramai2 menggerill la ..kan??heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kan, kalau ada tu memang cam best aje rasanya
      tapi kalau dah ada, mungkin lain plak cite nyer =)

      Delete
  6. Belum pernah shopping g kat lazada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ni pun belum pernah kak
      aritu menang voucher dia, baru itulah guna

      Delete
  7. Pernah beli...tpi x smpt review lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya memang tak beli di lazada
      dapat voucher aritu, baru tu lah merasa

      Delete
  8. En Chinta Hati sila take note ...
    Bukan main lagi yer....memacam nak dishoppingnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...biasalah
      mychintahati kerja cari duit
      kerja saya plak habiskan duit dia...wahaha

      Delete
  9. Haa, semua idaman yang berunsurkan 'mak-mak' kan? Sama la mcm saya jugak. Grill table plate tu menarik la YY.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...dah namanya mak
      mesti tak lari dari keperluan "mak-mak"

      Delete
  10. insyallah..moga tcapailah impian YY utk memiliki semua ni.. target, 1 bulan 1 barang.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...1 bulan 1 barang ye
      baguih juga tips tu
      boleh usulkan pada big bos =)

      Delete
  11. smoga berjaya dapan kupon ... basikal afif tu dah mcm motor lah kan tapi tak ingat nama motor tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. scrambler! dah belikan pun
      tak sama, tapi similar...hehe
      jadilah, itu aje yang mampu

      Delete
  12. amboi..walaupon 5 je tapi semua best2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...
      perangcangan aje
      alhamdulillah dah miliki 3 dari yang dihajati =)

      Delete
  13. yang last sekali tu i loikkeeee!!!!!
    --
    Fara---><a href="http://amfarra.blogspot.com>http://amfarra.blogspot.com</a>

    ReplyDelete
    Replies
    1. done follow farra
      mekacih singgah ye =)

      Delete
  14. lately my housemate pun suka giler nak beli kat Lazada... memurah katanya.... habis barang dalam rumah tu dibelinya kat Lazada... tapi kalau tengok list kat atas tu saya paling suka yg last bawah sekali tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun suka hak bawah sekali tu
      belum mampu nak beli aje...hehe

      Delete
  15. Basikal Aisy tu, saya suka sangat. Comel. Dah terbayang-bayang kalau Aisy yang menunggangnya, bolehlah tumpang pergi kerja *_* Saya dah lama dok nak join sama tapi sampai sekarang ni tak juga buat-buat. Dah tutup ke belum ni erk. Nanti sat pi luangkan masa check sekejap. Kalau dapat percuma siapa yang taknak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah belikan dah untuk diorang bedua beradik
      cuma bukan di lazada, rasa murah sikit kot...hehe
      voucher aritu dapat untuk kepentingan diri sendiri sahaja...wahaha

      Delete
  16. Samalah. Saya pun xde experience beli kat Lazada.
    Cantik & comel lah basikal putih tu.
    Teringin pulak nak beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru sekali lepas dapat voucher
      bolehlah tahan servis diorang =)

      Delete
  17. boleh tahan juga harganya.. xpernah shopping lazada lg.. zalora pernah. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas dapat voucher tu, first time juga bagi saya
      blm pnh shopping sn

      Delete
  18. Singgah sini....senyap jer.....sihat tak?

    ReplyDelete
  19. semoga berjaya yana, akak ni tak pandai nak beli barang guna online,biasanya suruh adik kat ofis ni tolong belikan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kak, ada rezeki saya =)
      saya pun tak penah beli melalui syarikat ni

      Delete
  20. Bunda pun tak pernah shopping kat Lazada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita bunda
      menang aritu yang 1st time beli =)

      Delete
  21. nk beli oven tu tapi setiap kali buka Lazada..harga di luar kemampuan huuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...saya tak penah beli pun kat lazada
      menang tu ajelah dok belek
      pastu tak belek dah =)

      Delete
  22. Wah tahniah yana... Mmg rezeki la kan...apapn entri terbaik mmg u layak menang...:)

    ReplyDelete

PERHATIAN:

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang ditinggalkan. Setiap komen yang ditinggalkan adalah pandangan peribadi anda sebagai pembaca dan tidak menggambarkan pendirian penulis.

Penulis mempunyai HAK untuk tidak menyiarkan sebarang komen yang berunsur PENGIKLANAN, RACISM, LUCAH atau yang sewaktu dengannya.

Dengan membaca dan meninggalkan komen, penulis menganggap anda sudah MEMAHAMI kesemua yang tercatat di dalam PENAFIAN

Untuk sebarang cadangan atau pertanyaan, klik HUBUNGI SAYA

✿ Yana Yani ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...